5 τομείς μάρκετινγκ που πρέπει να κυριαρχήσει ένας καλός επαγγελματίας SEO

6
5 τομείς μάρκετινγκ που πρέπει να κυριαρχήσει ένας καλός επαγγελματίας SEO

5 τομείς μάρκετινγκ που πρέπει να κυριαρχήσει ένας καλός επαγγελματίας SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των διαδικτυακών επιχειρήσεων. Είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να οδηγείτε τακτικά στοχευμένη επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Ωστόσο, καθώς η σημασία και η εφαρμογή της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης μεγάλωνε, η δουλειά των επαγγελματιών SEO έγινε πιο περίπλοκη και σκληρή. Τώρα, οι ειδικοί SEO δεν χρειάζεται απλώς να γνωρίζουν για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Πρέπει επίσης να έχουν καλή κατανόηση πολλών άλλων πτυχών του ψηφιακού μάρκετινγκ για να έχουν επιτυχία.

Εάν θέλετε να γίνετε ειδικός στο SEO ή εάν είστε κάποιος που διαχειρίζεται το SEO στον ιστότοπο της επιχείρησής σας, εδώ είναι μερικοί βασικοί τομείς που θα πρέπει να καταλάβετε για να γίνετε ένας ολοκληρωμένος επαγγελματίας SEO.

1. Έρευνα κοινού

Η έρευνα κοινού είναι πολύ περισσότερα από μια απλή «έρευνα λέξεων-κλειδιών» και παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης.

Το SEO εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από υψηλής ποιότητας διαδικτυακό περιεχόμενο και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το περιεχόμενο για κάποιον για τον οποίο δεν γνωρίζετε τίποτα. Γι‘ αυτό η έρευνα κοινού είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ολοκληρώσετε — ακόμη και πριν δημιουργήσετε τη στρατηγική SEO σας.

Η έρευνα κοινού έρχεται με τη μορφή λεπτομερών χαρακτηριστικών αγοραστών. Αυτά τα πρόσωπα (ή τα προφίλ κοινού) περιέχουν πληροφορίες όπως:

 • Ποιο είναι το κοινό-στόχος σας;
 • Ποια είναι τα δημογραφικά τους στοιχεία;
 • Ποια είναι τα ψυχογραφικά τους;
 • Τι τους ενδιαφέρει;
 • Ποια είναι τα προβλήματά τους;
 • Ποιες είναι οι λύσεις που αναζητούν;
 • Τι είδους περιεχόμενο προτιμούν;
 • Με ποιο είδος περιεχομένου ασχολούνται;
 • Ποια είναι τα σημεία πόνου τους;

Η γνώση του κοινού σας είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας και μια αποτελεσματική στρατηγική SEO. Βοηθά επίσης να σχεδιάσετε το ταξίδι του πελάτη σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έρευνα κοινού έχει γίνει μια αναπόσπαστη δουλειά για τους επαγγελματίες SEO – μια δουλειά που πρέπει να κατακτήσετε εάν θέλετε να γίνετε ειδικός.

2. Έρευνα και ανάλυση ανταγωνιστών

Παρόμοια με την έρευνα κοινού, η έρευνα και η ανάλυση ανταγωνιστών είναι άλλο ένα βασικό ορόσημο για τη δημιουργία και την εκτέλεση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής SEO.

Χωρίς έρευνα ανταγωνιστών, θα τραβάς κυρίως στο σκοτάδι. Με ενδελεχή έρευνα ανταγωνιστών, μπορείτε να προσδιορίσετε:

 • Τι λειτουργεί στον κλάδο σας,
 • Πώς πλησιάζουν οι ανταγωνιστές σας,
 • Ποιες λέξεις-κλειδιά στοχεύουν,
 • Ποιες είναι οι πιο επιτυχημένες σελίδες τους,
 • Από πού δημιουργούν backlinks.

Αναλύστε διεξοδικά τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας, διαβάστε τις σελίδες τους, εγγραφείτε στα email μάρκετινγκ κ.λπ.

3. Παρακολούθηση και απόδοση

Όπως με κάθε άλλο μέσο ψηφιακού μάρκετινγκ, το SEO ή το οργανικό έχει επίσης ένα κόστος. Όλα καταλήγουν στα αποτελέσματα. Χωρίς την κατάλληλη παρακολούθηση και απόδοση, δεν μπορείτε να αποδείξετε με ακρίβεια την επιτυχία του καναλιού σας SEO.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πλήρης κατανόηση των αναλυτικών στοιχείων, των χαρτών θερμότητας, των σεναρίων παρακολούθησης, των pixel και άλλων μηχανισμών παρακολούθησης και απόδοσης είναι ζωτικής σημασίας.

Τουλάχιστον, αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα Google Analytics (χοάνες, στόχοι, παράμετροι UTM) και Διαχειριστής ετικετών Google για να πάρετε μια αίσθηση του πώς λειτουργούν αυτά τα εργαλεία. Τελικά, θα πρέπει να κατακτήσετε αυτά τα εργαλεία παρακολούθησης και απόδοσης για να γίνετε ειδικός στο SEO.

4. Σύνδεση οικοδόμησης, προσέγγισης και οικοδόμησης σχέσεων

Η δημιουργία συνδέσμων δεν είναι μια νέα έννοια SEO με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, οι μέθοδοι δημιουργίας backlinks έχουν αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Η προηγούμενη προσέγγιση «χτίστε το και θα έρθουν» δεν λειτουργεί πια το ίδιο καλά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι υπάρχει πολύ περιεχόμενο και ιστότοποι στο διαδίκτυο τώρα. Δεν λείπει ο ανταγωνισμός. Επομένως, η παθητική δημιουργία backlinks δεν αποφέρει τα αποτελέσματα που χρειάζεστε για να είστε επιτυχημένοι.

Πρέπει να δημιουργήσετε ενεργά backlinks μέσω μη αυτόματης προσέγγισης, αναρτήσεων επισκεπτών και οικοδόμησης σχέσεων με άλλους bloggers και παράγοντες επιρροής στον κλάδο σας.

Αυτό περιλαμβάνει την εργασία στις κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητές σας και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων σύνταξης email, εκτός από τη δυνατότητα αναγνώρισης έγκυρων πηγών backlink και τη δημιουργία αυτών των backlinks.

5. UI / UX

Το UI/UX έχει γίνει εξαιρετικά σχετικό με το SEO — ειδικά τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, έχουν δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην εμπειρία του χρήστη.

Αυτό περιλαμβάνει πολλά πράγματα, όπως:

 • Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν οι χρήστες στον ιστότοπό σας,
 • Πόσα κλικ χρειάζονται για να φτάσουν στον προορισμό τους στον ιστότοπό σας,
 • Πόσο σύντομα βρίσκουν σχετικές πληροφορίες όταν προσγειώνονται στη σελίδα,
 • Είτε χαιρετίζονται με περιεχόμενο ή διαφημίσεις μετά την προσγείωση στον ιστότοπό σας, κ.λπ.

Ενώ οι επαγγελματίες SEO δεν αναμένεται να είναι έμπειροι σχεδιαστές UI/UX, πρέπει να έχουν μια βασική κατανόηση του πώς όλα λειτουργούν και συνδέονται μεταξύ τους.

Το καλό UI/UX είναι ζωτικής σημασίας για μια καλή εμπειρία χρήστη και χωρίς καλή εμπειρία χρήστη, θα δυσκολευτείτε να κατατάξετε τον ιστότοπό σας στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

συμπέρασμα

Το SEO δεν περιορίζεται πλέον μόνο στην έρευνα και τη βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που αφορούν τη δημιουργία και την εκτέλεση μιας επιτυχημένης στρατηγικής SEO.

Και αν θέλετε να γίνετε ειδικός στο SEO, θα πρέπει να κατακτήσετε όλους αυτούς τους τομείς και όχι μόνο.

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar