5 τακτικές SEO στις οποίες πρέπει να εστιάσετε το 2020

6
5 τακτικές SEO στις οποίες πρέπει να εστιάσετε το 2020

5 τακτικές SEO στις οποίες πρέπει να εστιάσετε το 2020

Το 2020 είναι εδώ. Έχετε ετοιμάσει μια λίστα με το τι πρόκειται να κάνετε καλύτερα φέτος όσον αφορά τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης;

Καθώς προχωράμε, οι επαγγελματίες SEO και οι webmasters θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν νέες και συναρπαστικές προκλήσεις. Σε έναν δυναμικό κόσμο SEO, πρέπει να είστε πλήρως προετοιμασμένοι.

Για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό, ακολουθούν 5 τακτικές SEO που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο το 2020.

1. Δημιουργήστε εξαιρετικό περιεχόμενο

Πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική από το εξαιρετικό περιεχόμενο, και αυτό θα συμβεί και το επόμενο έτος. Εάν θέλετε να κατατάσσεστε υψηλότερα στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP), συνεχίστε να δημιουργείτε περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενημερωτικό και χρήσιμο για τους αναγνώστες σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε όταν προσεγγίζετε τη δημιουργία περιεχομένου:

  • Βάλτε τους αναγνώστες σας στο κέντρο κάθε κομματιού περιεχομένου. Γράψτε για ανθρώπους αναγνώστες — όχι για μηχανές αναζήτησης.
  • Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό σας είναι ακριβές και αξιόπιστο (περισσότερα για αυτό στο επόμενο σημείο)
  • Συμπεριλάβετε αποκλειστικές και χρήσιμες πληροφορίες που δεν είναι πιθανό να βρουν πουθενά αλλού στον ιστό.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο τόνος και το στυλ της γραφής σας έχουν απήχηση στους αναγνώστες σας.

2. Εστιάστε στο EAT

Το EAT της Google βρίσκεται στο επίκεντρο από την ενημέρωση του Αυγούστου 2018. Το EAT σημαίνει τεχνογνωσία, εξουσία και αξιοπιστία και βοηθά την Google να τιμωρεί ιστότοπους με ανακριβές περιεχόμενο.

Η «ιατρική ενημέρωση» του Αυγούστου 2018 τιμώρησε πολλούς ιστότοπους που προσφέρουν συμβουλές υγείας και ιατρικές συμβουλές. Αλλά αυτή η καταστολή δεν περιορίστηκε μόνο σε ιστότοπους που σχετίζονται με την υγεία. Η Google τιμώρησε επίσης πολλούς άλλους ιστότοπους με ανακριβές περιεχόμενο και πληροφορίες.

Η ιδέα είναι ότι η Google δεν θέλει μόνο το σχετικό περιεχόμενο να κατατάσσεται υψηλότερα στα SERP. Η μηχανή αναζήτησης θέλει επίσης αυτό το περιεχόμενο να έχει ακριβείς πληροφορίες. Αυτή η τάση μόλις ξεκινάει και θα γίνει ένας σημαντικός αποφασιστικός παράγοντας τα επόμενα χρόνια, με το 2020 να αναμένεται να είναι κομβικό σημείο σε αυτήν την επόμενη εξέλιξη του SEO.

Επομένως, εάν το περιεχόμενό σας είναι καλά βελτιστοποιημένο και έχει πολλούς συνδέσμους, αυτό δεν αρκεί. Το περιεχόμενο του ιστότοπού σας πρέπει επίσης να έχει 100% ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες — ειδικά εάν ασχολείστε με το ιατρικό, το υγειονομικό, το οικονομικό, την ασφάλεια και παρόμοιες θέσεις.

3. Παρέχετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη

Η εμπειρία χρήστη συνεχίζει να κερδίζει σημαντική θέση στο συνολικό SEO. Οι μετρήσεις αφοσίωσης — οι οποίες συχνά επηρεάζονται άμεσα από την εμπειρία του χρήστη — βοηθούν την Google να καθορίσει ποιες σελίδες θα πρέπει να κατατάσσονται υψηλότερα.

Οι μετρήσεις αφοσίωσης, όπως το ποσοστό εγκατάλειψης, ο χρόνος παραμονής και η οργανική αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων γίνονται όλο και πιο σημαντικές.

Το 2020, βεβαιωθείτε ότι θα συνεχίσετε να εστιάζετε σε αυτές τις μετρήσεις αφοσίωσης και τη συνολική εμπειρία χρήστη. Διαφορετικά, ανεξάρτητα από το πόσο εκπληκτικό είναι το περιεχόμενό σας, θα δυσκολευτείτε να κατατάξετε τις ιστοσελίδες σας στην κορυφή, εάν δεν προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία χρήστη ή/και έχουν κακές μετρήσεις αφοσίωσης.

4. Πειραματιστείτε με συμπλέγματα περιεχομένου

Τα συμπλέγματα περιεχομένου ή τα συμπλέγματα θεμάτων γίνονται γρήγορα μια δημοφιλής στρατηγική SEO. Και το 2020 αναμένεται να παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο.

Σύμφωνα με αυτήν τη στρατηγική, δημιουργείτε „περιεχόμενο πυλώνα“ με βάση ευρεία θέματα. Στη συνέχεια, δημιουργείτε μικρότερες, στενότερες ιστοσελίδες που εστιάζουν σε λέξεις-κλειδιά και υπο-θέματα γύρω από το περιεχόμενο αυτού του πυλώνα. Στο τέλος, συνδέετε τις μικρότερες σελίδες συμπλέγματος με το περιεχόμενο του πυλώνα.

Το HubSpot μετατέθηκε πρόσφατα στη στρατηγική συμπλέγματος θεμάτων και γνώρισε σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την κατάταξη. Έτσι φαινόταν ο χάρτης περιεχομένου του HubSpot πριν από την εφαρμογή της στρατηγικής συμπλέγματος θεμάτων:

5 τακτικές SEO στις οποίες πρέπει να εστιάσετε στο hubspot του 2020 πριν

Και έτσι φαίνεται αφού άρχισαν να χρησιμοποιούν τη στρατηγική SEO συμπλέγματος περιεχομένου:

5 τακτικές SEO στις οποίες πρέπει να εστιάσετε στο hubspot του 2020 μετά

Όπως μπορείτε να δείτε, ο ιστότοπος του HubSpot αντιμετωπίζει πλέον διαφορετικά θέματα ως διαφορετικά συμπλέγματα. Δημιουργούν ένα περιεχόμενο πυλώνα για κάθε κύριο θέμα και στη συνέχεια δημιουργούν πολλές μικρότερες ιστοσελίδες για κάθε υποθέμα. Τελικά, όλες οι ιστοσελίδες που καλύπτουν υποθέματα συνδέονται με το περιεχόμενο του κύριου πυλώνα.

Το HubSpot διαπίστωσε ότι «όσο περισσότερη διασύνδεση έκαναν, τόσο καλύτερη ήταν η τοποθέτηση στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERPs). Οι εμφανίσεις (ή οι προβολές) αυξήθηκαν επίσης με τον αριθμό των συνδέσμων που δημιούργησαν.“

5. Επιταχύνετε τον ιστότοπό σας

Καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες SEO συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις βέλτιστες πρακτικές SEO που προτείνει η Google, οι διαφορές μεταξύ των ιστότοπων και της ικανότητάς τους στο SEO συνεχίζουν να μειώνονται.

Περισσότεροι webmasters και έμποροι περιεχομένου δημιουργούν τώρα χρήσιμο περιεχόμενο από ό,τι πριν από 15 χρόνια. Επομένως, μετρήσεις όπως η μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδων θα συνεχίσουν να γίνονται πιο σημαντικές.

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει και έχει αρνητικό αντίκτυπο στις μετατροπές, την επισκεψιμότητα, τις κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, την αξιοπιστία του ιστότοπού σας και τη συνολική εμπειρία χρήστη.

Το 2020, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνει το συντομότερο δυνατό — ιδανικά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βελτιστοποίησης της ταχύτητας φόρτωσης του ιστότοπού σας, διαβάστε τον δωρεάν οδηγό μας για τη βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστότοπου.

Εικόνα προφίλ

Samwise Diamond

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar