5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μειωθεί η επισκεψιμότητά σας (και πώς να τους αντιμετωπίσετε)

4
5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μειωθεί η επισκεψιμότητά σας (και πώς να τους αντιμετωπίσετε)

5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μειωθεί η επισκεψιμότητά σας (και πώς να τους αντιμετωπίσετε)

Όσο καλό κι αν είναι ο ιστότοπος και το περιεχόμενό σας, μπορεί να χάσετε τις ταξινομήσεις και την επισκεψιμότητα στις μηχανές αναζήτησης. Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που εμπλέκονται — από την ποιότητα του περιεχομένου έως την απόδοση των ανταγωνιστών και τις αλλαγές αλγορίθμων — που μπορεί να έχουν αντίκτυπο.

Όταν συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον λόγο, ώστε να μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα και να επιλύσετε τα προβλήματα.

Ακολουθούν πέντε σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μειωθεί η επισκεψιμότητά σας και τι πρέπει να κάνετε για αυτό.

1. Χαμένα backlinks

Τα backlinks όχι μόνο βοηθούν τους ιστότοπους να αποκτήσουν καλύτερες βαθμολογίες στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, αλλά είναι επίσης συχνά υπεύθυνοι για την αύξηση της επισκεψιμότητας παραπομπών.

Εάν χάσετε μια δέσμη σημαντικών συνδέσμων επιστροφής, ο ιστότοπός σας μπορεί να χάσει πολλή πολύτιμη επισκεψιμότητα, επειδή:

  • Η επισκεψιμότητα παραπομπής που προέρχεται από αυτά τα backlinks θα σταματήσει και
  • Η πτώση του αριθμού των backlinks μπορεί επίσης να έχει ως αποτέλεσμα τον ιστότοπό σας να χάσει τις ταξινομήσεις στις μηχανές αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν ο ιστότοπός σας μετακινήθηκε από την 1η σελίδα στη 2η σελίδα των SERP, είναι πιθανό να χάσετε ένα σημαντικό ποσό οργανικής επισκεψιμότητας.

Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο SEO όπως Ahrefs ή Moz για να προσδιορίσετε εάν υπήρξε πτώση στα backlinks. Όσον αφορά την αναγέννηση αυτών των backlinks και όχι μόνο, βεβαιωθείτε ότι στοχεύετε μόνο σχετικούς και υψηλής ποιότητας backlinks για τον ιστότοπό σας.

2. Αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης

Η Google αλλάζει και βελτιώνει τακτικά τον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησής της. Ανάλογα με αυτήν την ενημέρωση, ενδέχεται να κερδίσετε ή να χάσετε κάποια επισκεψιμότητα.

Με κάθε ειλικρίνεια, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να αποφύγετε την πτώση της επισκεψιμότητας, εάν αυτό οφείλεται σε μια αλλαγή στους αλγόριθμους αναζήτησης. Απλώς συνεχίστε να ακολουθείτε Βέλτιστες πρακτικές και οδηγίες της Google, και ο ιστότοπός σας είναι απίθανο να επηρεαστεί αρνητικά από ενημερώσεις αλγορίθμων.

Σε περίπτωση που ο ιστότοπός σας επηρεαστεί από μια ενημέρωση αλγορίθμου, μάθετε περισσότερα για τον αλγόριθμο. Μια ενημέρωση αλγορίθμου συνήθως στοχεύει μια συγκεκριμένη πτυχή, π.χ. τη συνάφεια των backlinks, την εμπειρία χρήστη, την ποιότητα περιεχομένου κ.λπ.

Μπορείτε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα μόλις μάθετε τι προκαλεί πτώση στην επισκεψιμότητα.

3. Χειροκίνητες ποινές

Μια ξαφνική πτώση στις ταξινομήσεις και την επισκεψιμότητα στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας μη αυτόματης ποινής. Οι μη αυτόματες ενέργειες δεν είναι αποτέλεσμα ενημέρωσης αλγορίθμου.

5-μεγάλοι-λόγοι-γιατί-η κυκλοφορία-σας-μπορεί να μειώσει-ποινές

Ένα άλλο σημάδι μιας μη αυτόματης ποινής είναι ότι ο ιστότοπός σας θα χάσει επισκεψιμότητα από μια μηχανή αναζήτησης και θα συνεχίσει να έχει καλή απόδοση σε άλλες.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να αφαιρέσετε αυτήν την ποινή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Συνδεθείτε στο δικό σας Λογαριασμός Google Search Console και ελέγξτε τις ειδοποιήσεις. Η ενότητα Μη αυτόματες ενέργειες θα περιέχει όλες τις λεπτομέρειες που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση που κάποια από τις ιστοσελίδες σας δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες της Google. Ακολουθήστε τις υποδείξεις που αναφέρονται εκεί για να διορθώσετε το πρόβλημα.

4. Ανταγωνισμός από άλλες ιστοσελίδες

Υπάρχουν μόνο τόσοι πολλοί ιστότοποι που μπορούν να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα της Google. Σημαίνει ότι εάν άλλοι ανταγωνιστές βελτιώσουν το περιεχόμενο και τις ιστοσελίδες τους, μπορεί να σας προσπεράσουν και να σας ωθήσουν στις επόμενες σελίδες.

Αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια κυκλοφορίας.

Όταν συμβεί αυτό, να ξέρετε ότι η απώλεια επισκεψιμότητας μπορεί να μην είναι αποτέλεσμα χειροκίνητης ενέργειας ή αλγόριθμου μηχανής αναζήτησης. Σημαίνει απλώς ότι οι ανταγωνιστές σας σας ξεπέρασαν.

Εκτελέστε μια λεπτομερή ανάλυση του τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας, τι είδους περιεχόμενο δημιουργούν, ποια είναι η ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού τους, πώς είναι η εμπειρία χρήστη στους ιστότοπούς τους και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια, συγκρίνετε αυτές τις μετρήσεις με τον ιστότοπό σας και προσπαθήστε να βελτιώσετε τα μέτωπα που σας λείπουν.

5. Ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου

Η ταχύτητα φόρτωσης ενός ιστότοπου είναι αν και ένας σχετικά νεότερος αλλά πολύ σημαντικός παράγοντας κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Με την πάροδο του χρόνου, οι ιστότοποι τείνουν να γίνονται αργοί λόγω περισσότερων πόρων, εικόνων και προσθηκών. Εάν ο ιστότοπός σας γίνει πολύ αργός, μπορεί να χάσετε υψηλότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης και, ως εκ τούτου, ένα καλό ποσό επισκεψιμότητας.

Φροντίστε να παρακολουθείτε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστοτόπου σας με την πάροδο του χρόνου για να δείτε αν επιβραδύνεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εργαλεία όπως Pingdom, GTmetrix, και Google PageSpeed ​​Insights γι’αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα φόρτωσης του ιστότοπού σας, διαβάστε τον δωρεάν οδηγό μας για τη βελτιστοποίηση ταχύτητας.

συμπέρασμα

Όταν χάνετε κατάταξη και επισκεψιμότητα, είναι εύκολο να σας πιάσει πανικός, αλλά αυτό δεν λύνει τίποτα. Αντίθετα, πάρτε το βήμα-βήμα και εντοπίστε τον κύριο λόγο.

Μόλις μάθετε τον λόγο, μπορείτε εύκολα να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα και να επαναφέρετε την επισκεψιμότητά σας.

Εικόνα προφίλ

Samwise Diamond

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar