Τι κάνει μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου επιτυχημένη;

10
Τι κάνει μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου επιτυχημένη;

Τι κάνει μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου επιτυχημένη;

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, Το 91 τοις εκατό των διαδικτυακών εμπόρων B2B χρησιμοποιούν μάρκετινγκ περιεχομένου με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή για να προσεγγίσουν τους δυνητικούς και τους υπάρχοντες πελάτες τους. Ωστόσο, μια μελέτη από τους Profs Marketing και το CMI αποκαλύπτει ότι Το 63 τοις εκατό των διαδικτυακών επιχειρήσεων δεν έχουν τεκμηριωμένη στρατηγική περιεχομένου.

Όπως μπορείτε να πείτε, ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων μπορεί να χρησιμοποιεί μάρκετινγκ περιεχομένου χωρίς καμία τεκμηριωμένη στρατηγική.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους τόσες πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν — ειδικά στο μάρκετινγκ περιεχομένου. Γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν. Επιπλέον, δεν αρκεί απλώς η τεκμηριωμένη στρατηγική περιεχομένου. Αυτή η στρατηγική περιεχομένου πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματική.

Τι κάνει όμως μια στρατηγική περιεχομένου αποτελεσματική και επιτυχημένη;

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα ρίξουμε μια ματιά σε επτά πράγματα που βοηθούν στην επιτυχία μιας στρατηγικής περιεχομένου.

1. Εστιάστε σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους

Μια στρατηγική περιεχομένου θα πρέπει να είναι μια επέκταση του συνολικού μάρκετινγκ και του επιχειρηματικού σας σχεδίου. Δεν λειτουργεί μεμονωμένα — αλλά παράλληλα με τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική.

Γι‘ αυτό είναι σημαντικό η στρατηγική περιεχομένου σας να επικεντρώνεται στο συνολικό μάρκετινγκ και στους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της επιχείρησης.

Για παράδειγμα, εάν ο στόχος της επιχείρησής σας είναι να διεισδύσετε σε ένα διαφορετικό τμήμα της αγοράς, η στρατηγική περιεχομένου σας κάνει αρκετά για την προώθηση αυτού του στόχου; Εάν όχι, δεν είναι μια αποτελεσματική και επιτυχημένη στρατηγική περιεχομένου.

2. Ένα ημερολόγιο πρακτικού περιεχομένου

Καμία στρατηγική περιεχομένου δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα λειτουργικό ημερολόγιο περιεχομένου. Εξάλλου, η εκτέλεση της στρατηγικής περιεχομένου σας εξαρτάται πλήρως από αυτό.

Ένα καλό ημερολόγιο περιεχομένου είναι φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό και πρακτικό. Είναι επίσης πολύ περιεκτικό και περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες, π.χ. ημερομηνία λήξης, ημερομηνία δημοσίευσης, τρέχουσες καταστάσεις, ημερομηνίες προώθησης περιεχομένου, ημερομηνίες ανανέωσης περιεχομένου κ.λπ.

Λάβετε υπόψη ότι το ημερολόγιο περιεχομένου δεν υποτίθεται ότι περιορίζεται μόνο στο περιεχόμενο του ιστολογίου σας. Αντίθετα, θα πρέπει να περιλαμβάνει οτιδήποτε σχετίζεται με περιεχόμενο, π.χ. ανανεώσεις εμπορικών σελίδων, καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λευκές βίβλους, αναρτήσεις επισκεπτών, περιεχόμενο εσωτερικής επικοινωνίας, ενημερωτικά δελτία, ηλεκτρονικά βιβλία με πύλη και μη κλειστό κ.λπ.

3. Σαφείς και συνοπτικές οδηγίες περιεχομένου

Ποιες είναι οι οδηγίες περιεχομένου που υποτίθεται ότι πρέπει να ακολουθούν οι συγγραφείς και οι εκδότες;

Χωρίς σαφείς οδηγίες περιεχομένου, η ομάδα περιεχομένου σας δεν θα είναι πραγματικά παραγωγική και αποτελεσματική. Ο στόχος είναι να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες και να ελαχιστοποιηθούν οι τριβές — για παράδειγμα, να εξαλειφθούν οι πολλαπλοί γύροι ανάδρασης.

Αυτό δεν είναι πραγματικά δυνατό χωρίς οδηγίες περιεχομένου.

4. Ένας ιστότοπος που έχει δημιουργηθεί για περιεχόμενο και αναγνώστες

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η στρατηγική περιεχομένου σας, εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει δημιουργηθεί για κατανάλωση περιεχομένου και περιεχομένου, θα δυσκολευτείτε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο ιστότοπός σας έχει καλό προϊόν ή υπηρεσία; Είναι φιλικό προς τον αναγνώστη; Φορτώνει αρκετά γρήγορα; Έχει καλό σχεδιασμό ιστοσελίδας; Είναι κατασκευασμένο για μετατροπές;

Η αποτελεσματικότητα και η επιτυχία μιας στρατηγικής περιεχομένου εξαρτώνται από όλους αυτούς τους παράγοντες και όχι μόνο.

5. Σχέδια προώθησης περιεχομένου και μάρκετινγκ

Να θυμάστε ότι μια στρατηγική περιεχομένου δεν αφορά μόνο τη δημιουργία περιεχομένου. Αφορά επίσης την προώθηση περιεχομένου και το μάρκετινγκ.

Πολλά ιστολόγια και επιχειρήσεις δεν δημοσιεύουν δεκάδες αναρτήσεις ιστολογίου κάθε μήνα. Αντίθετα, βασίζονται σε λιγότερες αλλά υψηλότερης ποιότητας αναρτήσεις ιστολογίου — ίσως ακόμη και μία φορά το μήνα. Μόλις αυτή η ανάρτηση είναι ζωντανή, η εστίασή τους είναι κυρίως στην προώθηση αυτού του περιεχομένου, διασφαλίζοντας τη μακροζωία του και ένα ισχυρότερο προφίλ συνδέσμου.

Δεν θα βοηθήσει εάν το 90 τοις εκατό των κομματιών περιεχομένου σας δεν βρίσκουν το κοινό τους. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η στρατηγική περιεχομένου σας αντιπροσωπεύει εξίσου ένα αποτελεσματικό σχέδιο μάρκετινγκ περιεχομένου.

6. Μια στρατηγική περιεχομένου που δεν σταματά στις μετατροπές

Μια στρατηγική περιεχομένου που σταματά στο πρώτο σημείο μετατροπής δεν είναι μια αποτελεσματική στρατηγική περιεχομένου. Η δουλειά σου δεν τελειώνει εκεί.

Μια καλή στρατηγική περιεχομένου συνεχίζει να παίζει βασικό ρόλο μετά τη μετατροπή ενός χρήστη σε MQL. Τους βοηθά να γίνουν SQL και πελάτες που πληρώνουν.

Αφού γίνουν πελάτες, το περιεχόμενο συνεχίζει να διαδραματίζει βασικό ρόλο διασφαλίζοντας ότι θα διατηρηθεί ως πελάτης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε περιεχόμενο για αυξημένες και πολλαπλές πωλήσεις — όλα αυτά συμβάλλουν στην αύξηση της απόδοσης επένδυσης (ROI).

7. Ανάλυση και μέτρηση απόδοσης

Το τελευταίο μέρος του παζλ είναι φυσικά η μέτρηση απόδοσης.

Δεν θα ξέρετε αν η στρατηγική περιεχομένου σας λειτουργεί ή όχι, εκτός εάν μετρήσετε με επιτυχία κάθε λεπτομέρεια.

Εργαλεία όπως Google Search Console, Google Analytics, HubSpot, ή Salesforce μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση της απόδοσης του περιεχομένου σας — ειδικά στο πλαίσιο των συνολικών στόχων μάρκετινγκ και επιχειρήσεων.

συμπέρασμα

Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να δημιουργήσει και να έχει μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου, αλλά δεν θα είναι απαραίτητα επιτυχημένη — ειδικά αν δεν καλύπτει αυτούς τους προαναφερθέντες τομείς.

Βεβαιωθείτε ότι η στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου σας το κάνει.

Ενημερώστε μας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Και καλή τύχη!

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar