Πώς το περιεχόμενο ωφελεί την επιχείρησή σας (και τι να κάνετε)

7
Πώς το περιεχόμενο ωφελεί την επιχείρησή σας (και τι να κάνετε)

Πώς το περιεχόμενο ωφελεί την επιχείρησή σας (και τι να κάνετε)

Το περιεχόμενο είναι η ψυχή κάθε διαδικτυακής επιχείρησης. Χωρίς υψηλής ποιότητας και κανονικό περιεχόμενο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μια διαδικτυακή επιχείρηση μπορεί να πετύχει.

Το καλύτερο μέρος είναι ότι το περιεχόμενο είναι χρήσιμο – με κάποιο τρόπο, σχήμα ή μορφή – σχεδόν σε κάθε πτυχή της επιχείρησής σας.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, ρίχνουμε μια ματιά στο πώς το διαδικτυακό περιεχόμενο μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας και τι μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι θα συμβεί.

1. Γνωριμία και εξουσία επωνυμίας

Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο συμβάλλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εξουσίας της επωνυμίας.

Η τακτική δημοσίευση ενημερωτικού περιεχομένου που αναζητούν, βρίσκουν και επωφελούνται οι χρήστες στο διαδίκτυο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου μάρκετινγκ περιεχομένου. Δεν σε καθιερώνει μόνο ως ο εξουσία στη θέση σας, αλλά βοηθά επίσης με περισσότερες μετατροπές και ποσοστά μετατροπών στο δρόμο.

Επιπλέον, εάν καταφέρετε να καταταγείτε στην πρώτη θέση στα SERP για σημαντικές φράσεις-κλειδιά, η αξιοπιστία της επιχείρησής σας μπορεί να δεκαπλασιαστεί.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν ιστότοπο που προσφέρει λύσεις λογισμικού λογαριασμού και εμφανίζεται στην πρώτη θέση αναζήτησης για τη λέξη-κλειδί „καλύτερο λογισμικό λογιστικής“, θα είναι απίστευτα επωφελές για την εξουσία, την αναγνωρισιμότητα και την αξιοπιστία της επωνυμίας σας.

Τι να κάνω: Επενδύστε σε μια στρατηγική περιεχομένου βασισμένη στο SEO που εστιάζει σε υψηλής ποιότητας, ενημερωτικό περιεχόμενο. Κάντε μια σύντομη λίστα με τις πιο σημαντικές φράσεις-κλειδιά και στοχεύστε να κατατάξετε τις ιστοσελίδες σας στην πρώτη θέση για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

2. Αξιοποίηση πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Χωρίς περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, δεν θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρώτον, υπάρχουν τόσοι πολλοί ιστότοποι μέσων κοινωνικής δικτύωσης τώρα (Facebook, LinkedIn, Twitter, κ.λπ.), και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαιτούν μια σταθερή ροή περιεχομένου για να διατηρηθεί η αφοσίωση σε υψηλά επίπεδα.

Αν γίνει σωστά, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν τεράστια πηγή πρόσθετης επισκεψιμότητας και δυνητικών πελατών — αλλά όλα ξεκινούν με περιεχόμενο που έχει βελτιστοποιηθεί για δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι να κάνω: Αξιοποιήστε το υπάρχον περιεχόμενό σας για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εισαγωγικά, στατιστικά στοιχεία, κοινή χρήση περιεχομένου, εικόνες κ.λπ. Επιπλέον, δημιουργήστε νέο περιεχόμενο που είναι ειδικά βελτιστοποιημένο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρακολουθήστε τα αναλυτικά στοιχεία για να δείτε ποιος τύπος περιεχομένου έχει την καλύτερη απόδοση και διπλασιάστε το.

3. Προοπτικές που καλλιεργούνται μέσω εκστρατειών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πολλές επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι η δουλειά τους ολοκληρώνεται όταν ένας ιστότοπος μετατρέπεται ή γίνεται επικεφαλής.

Αυτό δεν είναι το τέλος. Κατά κάποιο τρόπο, αυτή είναι μόνο η αρχή του ταξιδιού.

Ίσως χρειαστεί ακόμα να καλλιεργήσετε αυτούς τους δυνητικούς πελάτες και να τους καθοδηγήσετε στη διοχέτευση πωλήσεων με μια ισχυρή καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email. Επιπλέον, οι υπάρχοντες πελάτες χρειάζονται επίσης μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ για σκοπούς διατήρησης και διασταυρούμενης πώλησης ή αύξησης των πωλήσεων.

Τι να κάνω: Αφιέρωσε ένα μέρος του ημερολογίου περιεχομένου σας σε καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το υπάρχον περιεχόμενό σας για να καλλιεργήσετε δυνητικούς πελάτες και πελάτες σε συγκεκριμένα στάδια της διοχέτευσης, π.χ. μελέτες περίπτωσης πελατών όταν ένας υποψήφιος πελάτης βρίσκεται στο κάτω μέρος της διοχέτευσης και έτοιμος να λάβει μια απόφαση αγοράς.

4. Πατώντας σε πολλά μέσα

Όπως συζητήσαμε νωρίτερα, το υπάρχον περιεχόμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τις προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση χρήσης. Υπάρχουν πολλά περισσότερα μέσα και πλατφόρμες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περιεχόμενό σας για να δημιουργήσετε νέες πηγές επισκεψιμότητας και δυνητικούς πελάτες.

Τι να κάνω: Κάντε απογραφή του περιεχομένου σας και εξερευνήστε πώς μπορεί να επανατοποθετηθεί — για βίντεο, γραφήματα, αναρτήσεις επισκεπτών, ηλεκτρονικά βιβλία, οδηγούς, σελίδες προορισμού, διαφημίσεις, δοκιμές A/B κ.λπ.

5. Ελαχιστοποίηση λειτουργικών εξόδων και αντικατάσταση πληρωμένων διαφημίσεων

Στο τέλος της ημέρας, είναι όλα σχετικά με την απόδοση επένδυσης ή την απόδοση επένδυσης. Εάν είστε στρατηγικοί ως προς αυτό, το περιεχόμενο μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή σας εξοικονομώντας πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

Το περιεχόμενο που βασίζεται σε SEO σάς βοηθά να δημιουργήσετε μια σταθερή ροή δωρεάν κίνησης που προέρχεται από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτό δεν απαιτεί ενεργή συμμετοχή από εσάς — εκτός από λίγη συντήρηση για να διασφαλίσετε ότι οι σελίδες σας είναι φρέσκες, ενημερωμένες και σωστά συνδεδεμένες.

Συγκρίνετε το, ας πούμε, με τις πληρωμένες διαφημίσεις αναζήτησης (SEM) — σταματάτε να λαμβάνετε επισκεψιμότητα μόλις σταματήσετε να πληρώνετε για διαφημίσεις.

Το περιεχόμενο που βασίζεται σε SEO μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε αυτή τη λειτουργική δαπάνη της συνεχούς υποβολής προσφορών για λέξεις-κλειδιά.

Τι να κάνω: Προσδιορίστε μια λίστα με λέξεις-κλειδιά υψηλού CPC που είναι κερδοφόρες για την επιχείρησή σας και για τις οποίες υποβάλλετε προσφορά. Δημιουργήστε μια στρατηγική περιεχομένου για κατάταξη στην πρώτη θέση SERP για αυτές τις λέξεις-κλειδιά οργανικά. Όταν φτάσετε στην #1 θέση στους SERP, θα είστε σε θέση να σταματήσετε να αγοράζετε διαφημίσεις για αυτήν τη λέξη-κλειδί.

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar