Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Alerts στο διαδικτυακό μάρκετινγκ

10
Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Alerts στο διαδικτυακό μάρκετινγκ

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Alerts στο διαδικτυακό μάρκετινγκ

Ειδοποιήσεις Google είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από οποιονδήποτε — ανεξάρτητα από τον κλάδο.

Είναι ιδιαίτερα επωφελές για τους διαδικτυακούς μάρκετινγκ να ενημερώνονται για το τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο, τι νέο υπάρχει στον κλάδο, τι κάνουν οι ανταγωνιστές τους και να εντοπίζουν πιθανές ευκαιρίες και τομείς επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το να ξεκινήσετε με το Google Alerts είναι γρήγορο και εύκολο και οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε εν συντομία τι είναι το Google Alerts, πώς να το χρησιμοποιήσουμε και θα μοιραστούμε μερικά πρακτικά παραδείγματα για το πώς οι ψηφιακοί μάρκετινγκ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Alerts.

Τι είναι το Google Alerts;

Το Google Alerts είναι μια υπηρεσία εντοπισμού και ειδοποίησης αλλαγών περιεχομένου. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003 και έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε.

Οι χρήστες μπορούν να ζητούν από το Google Alerts να στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή περιεχομένου στο διαδίκτυο σχετικά με μια λέξη-κλειδί, θέμα, επωνυμία κ.λπ.

Τα οφέλη από τη χρήση του Google Alerts

Το Google Alerts είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στη χρήση, επειδή απλοποιεί μια πολύ κουραστική και μη αυτόματη διαδικασία — τη μη αυτόματη παρακολούθηση των αλλαγών στο διαδίκτυο.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει.

Με το Google Alerts, μπορείτε να παρακολουθείτε οτιδήποτε θέλετε: αναφορές επωνυμιών, νέο περιεχόμενο στον ιστό, νέο περιεχόμενο από τους ανταγωνιστές σας, αναφορές προσωπικών ονομάτων στον Ιστό κ.λπ.

Πώς οι διαδικτυακοί έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Google Alerts

Το διαδικτυακό μάρκετινγκ περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τομείς: επικοινωνία και PR, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), παραγωγή περιεχομένου και μάρκετινγκ, ανάλυση ανταγωνιστών, μάρκετινγκ προϊόντων κ.λπ.

Το Google Alerts προσφέρει κάτι σε όλους.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με μεγάλη ποικιλία τρόπων για να παρακολουθείτε σημαντικές αλλαγές στον ιστό. Ακολουθούν μερικά διαφορετικά πρακτικά παραδείγματα που δείχνουν πώς το Google Alerts μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα διάφορα τμήματα ή λειτουργίες στο διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Ανάλυση Ανταγωνιστή

Συνιστάται να ρυθμίσετε το Google Alerts για αναφορές ανταγωνιστών, ώστε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση κάθε φορά που αναφέρονται οι ανταγωνιστές σας στον ιστό.

Αυτό είναι χρήσιμο για τους ακόλουθους λόγους:

  • Μπορείτε να μάθετε αμέσως εάν οι ανταγωνιστές σας ενισχύουν μια καμπάνια μάρκετινγκ περιεχομένου και backlink.
  • Μαθαίνετε για τα νέα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.
  • Μπορείτε να αναλύσετε και να μάθετε από τα λάθη τους εάν υπάρχει μια αρνητική αναφορά στο διαδίκτυο.

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Οι επαγγελματίες SEO έχουν πολλούς τρόπους να χρησιμοποιήσουν το Google Alerts. Αυτοί μπορούν:

  • Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για σημαντικές λέξεις-κλειδιά για να δείτε τι συμβαίνει στο διαδίκτυο και στον κλάδο τους.
  • Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για αναφορές επωνυμίας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν όλες τις ευκαιρίες backlink.
  • Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για λέξεις-κλειδιά που κατατάσσετε στην κορυφή. Έτσι, αν υπάρχει ένα νέο κομμάτι περιεχομένου που δημοσιεύεται, ξέρετε ότι υπάρχει ανταγωνισμός.
  • Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για αειθαλές περιεχόμενο για να παρακολουθείτε την απόδοσή τους και τον αντίκτυπό τους στο δρόμο.
  • Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για τους ανταγωνιστές για να δείτε εάν δημοσιεύουν νέο περιεχόμενο που μπορεί να ξεπεράσει το δικό σας.

Επικοινωνιών & PR

Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για χρήση του Google Alerts για διαδικτυακή επικοινωνία, διαχείριση επωνυμίας και PR.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το Google Alerts για να βρείτε συγγραφείς και παράγοντες επιρροής που εργάζονται στον κλάδο σας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις για παρακολούθηση κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα της επωνυμίας σας. Το ίδιο ισχύει για τις αναφορές προϊόντων και χαρακτηριστικών.

Δημιουργία περιεχομένου

Η δημιουργία περιεχομένου μπορεί να είναι μια πρόκληση. Μερικές φορές, απλά δεν μπορείτε να βρείτε αρκετά θέματα για να γράψετε. Άλλες φορές, αποτυγχάνετε να πηδήσετε σε έκτακτες ειδήσεις ή μοντέρνα θέματα την κατάλληλη στιγμή.

Το Google Alerts μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό.

Ρυθμίστε ειδοποιήσεις για μερικές λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τον κλάδο και την επιχείρησή σας. Εάν βγει μια είδηση ​​σχετικά με αυτό το θέμα, λαμβάνετε μια ειδοποίηση, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε αμέσως για την ιστορία.

Θα μπορείτε επίσης να δείτε ένα μοτίβο ενός δημοφιλούς θέματος εάν μια δέσμη δημοσιεύσεων πηδήξει ξαφνικά σε ένα θέμα.

συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο Google Alerts στο διαδικτυακό μάρκετινγκ. Λόγω του πόσο ευέλικτο μπορεί να είναι αυτό το εργαλείο, όλοι στον τομέα του διαδικτυακού μάρκετινγκ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να παραμείνουν στην κορυφή των πάντων και να εντοπίσουν ευκαιρίες ανάπτυξης πριν το κάνουν οι ανταγωνιστές τους.

Το Google Alerts είναι εντελώς δωρεάν για χρήση. Απλώς εισαγάγετε αυτό που θέλετε να παρακολουθήσετε, τροποποιήστε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και αρχίστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που υπάρχει αλλαγή περιεχομένου στον ιστό.

Μάθετε περισσότερα για το Google Alerts.

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar