Πόσο μεγάλη ήταν η βασική ενημέρωση της Google τον Ιούνιο του 2019;

9
Πόσο μεγάλη ήταν η βασική ενημέρωση της Google τον Ιούνιο του 2019;

Πόσο μεγάλη ήταν η βασική ενημέρωση της Google τον Ιούνιο του 2019;

Η βασική ενημέρωση της Google τον Ιούνιο του 2019 είναι μεγάλη και τα αποτελέσματα αυτής της ενημέρωσης έγιναν αισθητά στον ιστό τόσο από μεγάλους όσο και από μικρούς ιστότοπους.

Όταν η Google ανακοίνωσε την βασική ενημέρωση, αναφέρθηκε ότι η ενημέρωση δεν θα ήταν «μεγάλη» σε σύγκριση με προηγούμενες ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής δείχνουν μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα. Ορισμένοι ιστότοποι κέρδισαν επισκεψιμότητα και βαθμολογίες, ενώ για άλλους η επισκεψιμότητα μειώθηκε σημαντικά.

Ο Sistrix μοιράστηκε τα δεδομένα που έλαβε σε ένα ανάρτηση. Να τι δείχνει.

Πόσο μεγάλη ήταν η βασική ενημέρωση Ιουνίου 2019 της Google;

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει άλμα στην επισκεψιμότητα για ορισμένους ιστότοπους. Σύμφωνα με τον Sistrix, «Τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα τον αντίκτυπο της βασικής ενημέρωσης. Στον ημερήσιο δείκτη ορατότητας της Εργαλειοθήκης, μπορείτε να δείτε αλλαγές από 05.06. στις 06/06.”

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Sistrix, εδώ είναι οι 10 κορυφαίοι ιστότοποι του Ηνωμένου Βασιλείου που απέκτησαν μεγαλύτερη προβολή μετά την ενημέρωση του βασικού αλγορίθμου.

Ιστότοποι που απέκτησαν μεγαλύτερη προβολή μετά την ενημέρωση του βασικού αλγορίθμου

Από την άλλη πλευρά, οι παρακάτω είναι οι 10 κορυφαίοι ιστότοποι που έχασαν σημαντικά την προβολή τους μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης Ιουνίου 2019 από την Google.

Ιστότοποι που έχασαν την ορατότητά τους μετά την ενημέρωση του βασικού αλγορίθμου

Ο Steve Paine από το Sistrix ανέφερε, «Βλέπουμε πολλές ιστοσελίδες YMYL, αλλά υπάρχουν και κλασικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, λιανική και πολλοί άλλοι. Φαίνεται ότι αυτή η Βασική Ενημέρωση Google είναι ευρύτερη από τις τελευταίες ενημερώσεις.“

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα;

Εάν έχετε έναν ιστότοπο που επηρεάζεται από αυτήν την ενημέρωση βασικού αλγορίθμου, ο John Mueller της Google έχει μερικές συμβουλές για εσάς. Ωστόσο, δεν είναι πολύ συγκεκριμένο.

Ο John ανέφερε ότι οι ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων δεν αφορούν ένα συγκεκριμένο ζήτημα (συνάφεια, για παράδειγμα) που μπορεί να διορθώσει ο webmaster. Να τι είπε:

«Με πολλές σχετικές ενημερώσεις, πολλές ενημερώσεις ποιότητας, τις βασικές ενημερώσεις που κάνουμε, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πράγμα όπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάνατε αυτό και έπρεπε να το είχατε κάνει αυτό, και επομένως Δείχνουμε τα πράγματα διαφορετικά».

Πρόσθεσε επίσης, «Μερικές φορές ο Ιστός απλώς εξελίχθηκε. Μερικές φορές αυτό που περιμένουν οι χρήστες εξελίσσεται και παρομοίως, μερικές φορές οι αλγόριθμοί μας είναι, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τη συνάφεια, εξελίσσονται επίσης».

Εστίαση στην ποιότητα

Στο τέλος της ημέρας, η ποιότητα είναι το μόνο που έχει σημασία. Βεβαιωθείτε ότι εστιάζετε στην ποιότητα όσο περισσότερο μπορείτε και ο ιστότοπός σας θα είναι ασφαλής από τις περισσότερες ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων.

Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει «ποιότητα», ανατρέξτε στο αυτό το άρθρο της Google στις οποίες ο συγγραφέας θέτει αρκετές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να διαπιστώσετε εάν έχετε έναν ιστότοπο „ποιότητας“ σύμφωνα με τα πρότυπα της Google.

Εικόνα προφίλ

Τζος Χαμίτ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar