Παραπομπή επισκεψιμότητας & Ίδιο κεφάλαιο σύνδεσης

7
Παραπομπή επισκεψιμότητας & Ίδιο κεφάλαιο σύνδεσης

Η επισκεψιμότητα παραπομπής δεν συμβάλλει στη δικαιοσύνη συνδέσμων, επιβεβαιώνει η Google

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο όταν η Google καθορίζει πόσο βάρος θα εκχωρηθεί σε ένα backlink. Ωστόσο, η επισκεψιμότητα παραπομπής δεν είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από τον John Mueller της Google, όταν ρωτήθηκε εάν η καθαρή θέση ενός backlink αυξάνεται ανάλογα με την επισκεψιμότητα που στέλνει στον άλλο τομέα κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου Google Search Central SEO hangout.

Ο Τζον δεν άργησε να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι παράγοντας.

«Δεν χρησιμοποιούμε πράγματα όπως η επισκεψιμότητα μέσω ενός συνδέσμου όταν προσπαθούμε να αξιολογήσουμε πώς πρέπει να εκτιμηθεί ένας σύνδεσμος. Από όσο γνωρίζω, δεν εξετάζουμε πράγματα όπως την πιθανότητα κάποιος να κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο σχετικά με το πώς πρέπει να τον εκτιμήσουμε.“

Μετά την απλή απάντηση, ο John Mueller εξήγησε γιατί η επισκεψιμότητα παραπομπής δεν επηρεάζει την καθαρή αξία ενός backlink.

Spoiler: είναι επειδή τα backlinks είναι κυρίως απλώς αναφορές.

«Επειδή μερικές φορές οι σύνδεσμοι είναι ουσιαστικά απλώς αναφορές και δεν περιμένουμε από τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε κάθε σύνδεσμο σε μια σελίδα. Αλλά αν κάποιος αναφέρεται στον ιστότοπό σας και λέει όπως – το κάνω επειδή αυτός ο ειδικός εδώ είπε να το κάνει αυτό – τότε οι άνθρωποι δεν πρόκειται να κάνουν κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και να κοιτάζουν πάντα τον ιστότοπό σας και να επιβεβαιώνουν οτιδήποτε είναι γραμμένο εκεί.

Αλλά θα το δουν σχεδόν σαν αναφορά. Είναι σαν να χρειαζόταν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες θα μπορούσαν να πάνε εκεί, αλλά δεν χρειάζεται. Και από αυτή την άποψη, δεν νομίζω ότι θα το λαμβάναμε αυτό υπόψη όταν πρόκειται για την αξιολόγηση της αξίας ενός συνδέσμου.»

Στο τέλος, ο John μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google μεταβιβάζει το equity συνδέσμων από τον έναν τομέα στον άλλο, ειδικά στο πλαίσιο του PageRank.

«Αν κοιτάξετε πώς λειτουργεί το PageRank, είναι λίγο διαφορετικό στις μέρες μας πώς το χειριζόμαστε αυτό. Αλλά ουσιαστικά, η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι γενικά, με το PageRank ορίζετε κάποια τιμή για τις μεμονωμένες σελίδες και στη συνέχεια μεταβιβάζετε ένα κλάσμα αυτής της τιμής μέσω των συνδέσμων εκεί.

Εάν η σελίδα θεωρείται ότι έχει πολύ υψηλή αξία, τότε οι σύνδεσμοι από εκεί θα αντιμετωπίζονται με λίγο μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με κάποια τυχαία σελίδα στο διαδίκτυο.

Όπως γνωρίζω, δεν το κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως ήταν τα πράγματα στην αρχή όσον αφορά το PageRank, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να το σκεφτόμαστε αυτό.”

Εδώ είναι ένα βίντεο με χρονική σήμανση αν θέλετε να δείτε την πλήρη συνομιλία.

Εικόνα προφίλ

Ο Χάουαρντ

Schreibe einen Kommentar