Ο John Mueller της Google σχετικά με τη σημασία του Core Web Vitals

5
Ο John Mueller της Google σχετικά με τη σημασία του Core Web Vitals

Ο John Mueller της Google σχετικά με τη σημασία του Core Web Vitals

Γνωρίζουμε ότι το Core Web Vitals (CWV) θα έπαιζε μεγάλο ρόλο ως παράγοντας κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, αλλά κατά πόσο; Και είναι πραγματικά τόσο μεγάλη υπόθεση που το έχουν κάνει ορισμένοι SEO – και, ειδικά, η Google;

Ο John Mueller της Google επιβεβαίωσε πρόσφατα τη σημασία του Core Web Vitals και το χαρακτήρισε ως «κάτι περισσότερο από ένα ρήγμα ισοπαλίας».

Είναι το CWV μεγάλη υπόθεση;

Υπήρξε κάποιος σκεπτικισμός σχετικά με το πόσο σημαντικό θα ήταν το Core Web Vitals. Αυτό ξεκίνησε επειδή ο John Mueller είπε κάποτε για το Core Web Vitals ότι «η συνάφεια είναι ακόμα πολύ πιο σημαντική».

Ένα Core Web Vitals FAQ που δημοσιεύτηκε από την Google υποβάθμισε επίσης τη σημασία του CVW. Η σελίδα FAQ ανέφερε τα εξής:

«Η εμπειρία σελίδας είναι μόνο ένα από τα πολλά σήματα που χρησιμοποιούνται για την κατάταξη σελίδων.

Λάβετε υπόψη ότι η πρόθεση του ερωτήματος αναζήτησης εξακολουθεί να είναι ένα πολύ ισχυρό σήμα, επομένως μια σελίδα με εμπειρία σελίδας κατώτερης ποιότητας μπορεί να εξακολουθεί να κατατάσσεται σε υψηλά επίπεδα εάν έχει εξαιρετικό, σχετικό περιεχόμενο.“

Κάτι παραπάνω από ένα ταί-μπρέικ

Μια ανάρτηση στο Reddit αμφισβήτησε πρόσφατα τη σημασία του Core Web Vitals ρωτώντας:

«Κάποιος άλλος που δεν αγοράζει Core Web Vitals;

Απλώς, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτό γίνεται στην πραγματικότητα μεγαλύτερο μέρος του αλγόριθμου κατάταξης. Έχει δει κανείς δραματικά κέρδη ή μειώσεις με βάση αυτό μέχρι στιγμής;».

Μια άλλη αφίσα συμφώνησε με την ανησυχία και απάντησε:

„Πιστεύω ότι η Google παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά είναι απλώς μια ισοπαλία.“

Τότε ήταν που ο John Mueller της Google επιβεβαίωσε ότι το Core Web Vitals είναι πράγματι σημαντικό και αξίζει να του δοθεί προσοχή.

«Είναι ένας παράγοντας κατάταξης και είναι κάτι περισσότερο από μια ισοπαλία», λέει ο John Mueller.

«Αλλά επίσης δεν αντικαθιστά τη συνάφεια. Ανάλογα με τους ιστότοπους στους οποίους εργάζεστε, μπορεί να το παρατηρήσετε περισσότερο ή μπορεί να το παρατηρήσετε λιγότερο.

Ως SEO, ένα μέρος του ρόλου σας είναι να λάβετε όλες τις πιθανές βελτιστοποιήσεις και να καταλάβετε σε ποιες αξίζει να αφιερώσετε χρόνο. Οποιοδήποτε εργαλείο SEO θα ρίξει 10 ή 100 „συστάσεις“, οι περισσότερες από αυτές θα είναι άσχετες με την προβολή του ιστότοπού σας στην αναζήτηση.

Η εύρεση των αντικειμένων που έχουν νόημα να εργαστείτε απαιτεί εμπειρία.“

Εμπειρία χρήστη

Ο John τόνισε επίσης ότι το CVW συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη, εκτός από σημαντικός παράγοντας κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

„Το άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε με τα βασικά στοιχεία του ιστού είναι ότι είναι κάτι περισσότερο από έναν τυχαίο παράγοντα κατάταξης, είναι επίσης κάτι που επηρεάζει τη χρηστικότητα του ιστότοπού σας μετά την κατάταξή του (όταν οι χρήστες επισκέπτονται πραγματικά).

Εάν λαμβάνετε περισσότερη επισκεψιμότητα (από άλλες προσπάθειες SEO) και το ποσοστό μετατροπής σας είναι χαμηλό, αυτή η επισκεψιμότητα δεν θα είναι τόσο χρήσιμη όσο όταν έχετε υψηλότερο ποσοστό μετατροπών (αν υποθέσουμε ότι το UX/ταχύτητα επηρεάζει το ποσοστό μετατροπής σας, κάτι που συνήθως συμβαίνει) .

Το CWV είναι ένας πολύ καλός τρόπος αναγνώρισης και ποσοτικοποίησης των κοινών ενοχλήσεων των χρηστών.»

συμπέρασμα

Καθώς η Google εστιάζει όλο και περισσότερο στην εμπειρία χρήστη, αναμένουμε ότι το Core Web Vitals θα είναι μεγαλύτερο μέρος στο μέλλον. Αναμένουμε επίσης από την Google να εισαγάγει παρόμοιους παράγοντες που εστιάζουν περισσότερο στην εμπειρία χρήστη — πέρα ​​από το να είναι απλώς παράγοντες κατάταξης αναζήτησης.

Μάθετε περισσότερα για τα Core Web Vitals.

Εικόνα προφίλ

Ο Χάουαρντ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar