Οι καλύτερες Food Justice Stories του 2021

3

Οι τρόποι με τους οποίους εργάζονται οι έγχρωμες κοινότητες πρόσβαση σε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα ήταν εδώ και καιρό κεντρικό στην κάλυψη του Civil Eats. Φέτος, σκάψαμε βαθύτερα τις ανισότητες που έχουν διαποτίσει ιστορικά το σύστημα τροφίμων των ΗΠΑ, από μαύρους αγρότες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν συστημικό ρατσισμό στη γεωργική βιομηχανία μέχρι το απαρτχάιντ τροφίμων που συνεχίζει να επιμένει σε εθνικό επίπεδο.

Παρά το βάρος ενός δεύτερου έτους πανδημίας, είδαμε πολλούς λόγους για αισιοδοξία στην κάλυψή μας, καθώς οι αυτόχθονες φυλές έλαβαν μέτρα για να ανακτήσουν τη γη τους και τα φαγητά τους, οι queer, οι αγρότες της BIPOC συνέχισαν να δημιουργούν μια θέση από μόνοι τους και ξεκίνησαν σοβαρές προσπάθειες σε εξέλιξη για να διορθωθούν μακροχρόνια, ιστορικά λάθη. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες ιστορίες δικαιοσύνης τροφίμων για το 2021.

Η Αναγεννητική Γεωργία έχει φυλετικό πρόβλημα;
Οι αγρότες και οι υποστηρικτές της BIPOC λένε ότι η τελευταία τάση στη γεωργία βασίζεται σε ένα πανάρχαιο πρότυπο πολιτιστικής κλοπής και ιδιοποίησης.

ένας κρατούμενος λαμβάνει ένα φρέσκο ​​πορτοκάλι αντί για ανθυγιεινό φαγητό της φυλακήςΚαθώς ο COVID-19 αυξάνει τα στοιχήματα, οι συνήγοροι λένε ότι το φαγητό της φυλακής χρειάζεται μια γενική επισκευή
Μια νέα έκθεση ρίχνει φως στο φαγητό χαμηλής ποιότητας που σερβίρεται σε 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους πίσω από τα κάγκελα στις Η.Π.Α. Το πιο υγιεινό φαγητό είναι δυνατό – και στην ημερήσια διάταξη σε ορισμένες φυλακές.

Η πανδημία αποκαλύπτει φυλετικά κενά στην πρόσβαση στα σχολικά γεύματα
Οι ερευνητές τεκμηριώνουν τους τρόπους με τους οποίους οι τοποθεσίες διανομής τροφίμων ήταν απρόσιτες για οικογένειες Μαύρων και Λατίνων.

Οι διορισμένοι του Μπάιντεν για τα τρόφιμα και τη γεωργία θα τηρήσουν τις υποσχέσεις του για τη φυλετική δικαιοσύνη;
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει προτεραιότητα στη διαφορετικότητα και τη δικαιοσύνη στην ομοσπονδιακή πολιτική τροφίμων.

Μια περικομμένη εκδοχή της αφίσας Minari που δείχνει μια ασιατική αμερικανική αγροτική οικογένεια.  Η αφίσα είναι ευγενική προσφορά του Α24

Το «Minari» λάμπει στο προσκήνιο στους Ασιάτες Αμερικανούς αγρότες
Η ταινία εξιστορεί το ταξίδι μιας Κορεατικής Αμερικανικής οικογένειας που καλλιεργούσε το Αρκάνσας της δεκαετίας του 1980 και έχει απήχηση στους αγρότες που βλέπουν τις δικές τους εμπειρίες να αντανακλώνται.

Πώς μια θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων τροφίμων χτίζει μαύρη οικονομική δύναμη στη Μινεσότα
Με νέα χρηματοδότηση, η African Economic Development Solutions ελπίζει να ενισχύσει τον πολιτισμό και την κοινότητα με μια παναφρικανική συνεταιριστική αγορά μεταναστών.

Η Tracy McCurty έχει εργαστεί πολύ καιρό για να δει ιστορικά λάθη που διορθώνονται για μαύρους αγρότες
Ο διευθυντής του Κέντρου Δικαιοσύνης της Μαύρης Ζώνης συζητά τον συστημικό ρατσισμό που έχουν υποστεί οι μαύροι αγρότες και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το νέο Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης στις κληρονομιές και τα μέσα διαβίωσής τους.

Τα κινήματα αυτοχθόνων για την κυριαρχία των τροφίμων παίρνουν πίσω τη γη των προγόνων
Από τα δικαιώματα αλιείας στα ανοιχτά της Νέας Σκωτίας, μέχρι τη βοσκή στην Οκλαχόμα και τα ενδιαιτήματα σολομού στον ποταμό Κλαμάθ, οι φυλετικές ομάδες ανακτούν τη γη και τους δρόμους για φαγητό.

Ένας queer αγρότης στο Rock Steady Farm.Οι αγρότες Queer, BIPOC εργάζονται για μια πιο περιεκτική και δίκαιη γεωργία
Νέοι, queer έγχρωμοι αγρότες λένε ότι αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά ρατσισμού, σεξισμού και άλλων μορφών καταπίεσης που βασίζονται στην ταυτότητα σε αγροτικές χώρες. Δείτε πώς εργάζονται για να το αλλάξουν αυτό.

Θα μπορούσε η ισοτιμία τιμών, η διαχείριση της προσφοράς να αλλάξει το παιχνίδι για τους αγρότες της BIPOC;
Ο συνασπισμός Disparity to Parity λέει ότι η φυλετική δικαιοσύνη στη γεωργία εξαρτάται από πολιτικές που εγγυώνται ότι οι αγρότες αμείβονται περισσότερο από το κόστος παραγωγής.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar