Οι καλύτερες ιστορίες λύσεων συστημάτων τροφίμων για το 2021

5

Από την κλιματική κρίση μέχρι τον συστημικό ρατσισμό μέχρι την ατέρμονη πανδημία, οι προκλήσεις αφθονούν και είναι εύκολο να αισθάνεσαι συγκλονισμένος. Αλλά σε όλο το σύστημα τροφίμων, οι άνθρωποι και οι κοινότητες σκέφτονται δημιουργικά και ενεργούν με τόλμη για να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ζητήματα – και βλέπουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Σε ένα τοπίο των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχείται από κακές ειδήσεις, η Civil Eats παραμένει αφοσιωμένη στην αναφορά των ανθρώπων και των έργων που κάνουν θετική διαφορά. Τον Αύγουστο, δημοσιεύσαμε μια συλλογή από ιστορίες που επικεντρώνονται σε λύσεις και τελειώνουμε τη χρονιά συμπληρώνοντας αυτήν τη λίστα, επισημαίνοντας την κάλυψη των λύσεών μας έκτοτε. Ελπίζουμε ότι αυτά τα εμπνευσμένα άτομα και οι προσπάθειες θα σας αφήσουν να αισθάνεστε αισιόδοξοι καθώς οδεύουμε προς το 2022.

φορτώνοντας κορμούς shiitake στην απολλωνία.  (Φωτογραφία Doug Bierend)

Δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας εφοδιασμού για καλλιεργητές μανιταριών Shiitake
Το έργο Logs to NYC συνδέει τους παραγωγούς μανιταριών που εδρεύουν στην πόλη με τους ιδιοκτήτες γης της υπαίθρου και την πλεονάζουσα ξυλεία που ελπίζουν να ανοίξουν ένα μονοπάτι για μια ζωή με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η υβριδική σίκαλη βοηθά τους αγρότες να καταπολεμήσουν τα «υπερζιζάνια» χωρίς ζιζανιοκτόνο
Η ανθεκτική στα ζιζανιοκτόνα γιγάντια αμβροσία καταστρέφει τις καλλιέργειες σε όλη τη ζώνη του καλαμποκιού. Αυτά τα αγροκτήματα έχουν βρει μια βιώσιμη λύση.

Ένα μέλος του Hoopa Valley High School Water Protectors Club μιλά σε μια συγκέντρωση του 2020 για να κλείσει το Delta Tunnels Project.  (Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Wingspan Media)

Ένα νέο φοιτητικό κίνημα υπό την ηγεσία των ιθαγενών προστατεύει τα ιερά ύδατα
Εν μέσω της κρίσης του νερού στην πολιτεία, τα σχολικά προγράμματα στη Βόρεια Καλιφόρνια που καθοδηγούνται από τους ιθαγενείς δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να αγωνιστούν για το μέλλον των υδάτινων οδών τους.

Μπορεί η λογιστική για το πραγματικό κόστος των τροφίμων να αλλάξει το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων;
Ένα νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι δεν είναι μόνο δυνατό να μετρηθούν οι ανθρώπινες, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων από την παραγωγή έως την κατανάλωση – είναι απαραίτητο.

Μαύρες αγρότισσες-πολιτικοί.  Από αριστερά: Κιμ Τζάκσον της Τζόρτζια, Σόνια Χάρπερ από το Ιλινόις και Χουανίτα Μπρεντ από το Οχάιο.

Γνωρίστε την Πολιτική για τις Μαύρες Γυναίκες Οδηγώντας Νέα Αγ
Μια νέα γενιά εκλεγμένων αξιωματούχων εργάζεται για να ωφελήσει τους μειονεκτούντες αγρότες και τους Αφροαμερικανούς στις πολιτείες τους υπηρετώντας σε επιτροπές γεωργίας, εισάγοντας νομοθεσία για την προώθηση της ισότητας στη γεωργία και καταπολεμώντας την επισιτιστική ανασφάλεια.

Το επόμενο κεφάλαιο για το αγρόκτημα στο σχολείο: Άλεση δημητριακών ολικής αλέσεως στην καφετέρια
Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα στην Καλιφόρνια αγοράζει ένα μύλο για μια σχολική καφετέρια, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στην προσπάθεια πολλών ετών να φέρει τοπικά δημητριακά ολικής αλέσεως στα σχολεία σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο αναγεννητικό γαλακτοκομείο του Έθνους συνεργάζεται με τη φύση για να θεραπεύσει το έδαφος—σε κλίμακα
Σε μια εποχή που μεγάλες μάρκες γαλακτοκομικών πειραματίζονται με την κλιμάκωση των αναγεννητικών πρακτικών, η Alexandre Family Farm εργάζεται για να θέσει τα πρότυπα για το μέλλον του κλάδου.

Η Emily Selinger, δεξιά, και η Amanda Moeser, μεγαλώνουν και οι δύο στρείδια στα παλιρροϊκά διαμερίσματα του Κόλπου Κάσκο.  Ενώ ο καθένας έχει τις δικές του εταιρείες, συχνά συνεργάζονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Μπορεί η υδατοκαλλιέργεια να βοηθήσει τις γυναίκες να εξασφαλίσουν νέα βάση στη βιομηχανία θαλασσινών;
Οι γυναίκες διαδραμάτισαν εδώ και καιρό καθοριστικό ρόλο στην παγκόσμια αλιεία, ωστόσο η δουλειά τους παραμένει σε μεγάλο βαθμό αόρατη. Καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ξεκινάει επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας, δεν είναι σαφές εάν ο κλάδος θα προσφέρει μια πορεία προς μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αναγνώριση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar