Κυκλοφόρησε το Chrome 68: Τι σημαίνει για τους SEO και τους χειριστές ιστότοπου

10
Κυκλοφόρησε το Chrome 68: Τι σημαίνει για τους SEO και τους χειριστές ιστότοπου
χρώμιο 68

Μέχρι τώρα, είμαι βέβαιος ότι έχετε ακούσει ότι το Chrome 68 έχει κυκλοφορήσει. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η έκδοση του Chrome είναι ενημερωμένη. Αν και μια ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να μην φαίνεται ως το πιο αξιόλογο στοιχείο, αυτή είναι η έκδοση που θα αρχίσει να τιμωρεί οπτικά τους ιστότοπους που δεν χρησιμοποιούν κατάλληλο HTTPS ή που έχουν μικτό περιεχόμενο. Ο Chrome της Google έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής ή όχι. Το Chrome 68 είναι η έκδοση που προσδιορίζει η Google που βάζει ακόμη και περισσότερη έμφαση σχετικά με ζητήματα ασφαλείας για ιστότοπους που επισκέπτονται μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome.

Ενώ το Chrome 68 εξακολουθεί να είναι το ενδιάμεσο πρόγραμμα περιήγησης μεταξύ της συνολικής δυσπιστίας για τα πιστοποιητικά SSL της Symantec, είναι μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ του Chrome 66 και του Chrome 70. Ενώ πολλοί άνθρωποι σχολιάζουν ότι αυτό φαίνεται απλώς ως αδικαιολόγητο βάρος για τους χειριστές του ιστότοπου, θα πρέπει να δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Google ήταν πάντα εκ των προτέρων σχετικά με δύο πράγματα που προορίζεται να παρέχει:

  1. Ωθώντας τον συνολικό ιστό για να είναι πιο ασφαλής
  2. Κάνοντας τον ιστό ασφαλέστερο για τους χρήστες καθιστώντας πιο προφανές ότι ένας ιστότοπος είναι ανασφαλής και/ή έχει μικτό περιεχόμενο ασφαλείας σε αυτόν

Τώρα, με όλα αυτά, έχω δει επίσης μερικούς σχολιαστές να χρησιμοποιούν το „καλά το https μπορεί ακόμα να παραβιαστεί, οπότε ποιο είναι το νόημα;“ αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι ένα τεμπέλικο επιχείρημα. Ναι, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μπορούν να χακάρουν το HTTPS, αλλά χρειάζεται υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων και αφοσίωσης για να γίνει αυτό, ενώ για να το κάνετε σε έναν ιστότοπο HTTP μπορεί απλώς να κάνετε λήψη κάποιων απλών σεναρίων εκμετάλλευσης. Επομένως, από τη δική μου οπτική γωνία, επικροτώ την Google που ώθησε αυτήν την αλλαγή. Σε μια εποχή όπου πραγματοποιούμε συναλλαγές και αλληλεπιδρούμε περισσότερο μέσω των κινητών μας συσκευών και ως εκ τούτου, μεταδίδουμε πολύ περισσότερα δεδομένα μέσω Wi-Fi, Bluetooth και άλλων διαδρομών ασύρματης επικοινωνίας με ευκολότερη υποδοχή/αναρρόφηση, τουλάχιστον κάποια μορφή κρυπτογράφησης βοηθά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μόνο μερικά από τα ανόητα σχόλια:

Κυκλοφόρησε το Chrome Chrome 68: Τι σημαίνει για SEO και χειριστές ιστότοπου Vizion InteractiveΚυκλοφόρησε το Chrome Chrome 68: Τι σημαίνει για SEO και χειριστές ιστότοπου Vizion InteractiveΚυκλοφόρησε το Chrome Chrome 68: Τι σημαίνει για SEO και χειριστές ιστότοπου Vizion Interactive

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μέσω των συνεχιζόμενων ενημερώσεων του Chrome, όπως το Chrome 68, η Google έχει δημιουργήσει πολύ περισσότερους βρόχους σχολίων μέσω του προγράμματος περιήγησης. Ένα από τα βασικά πράγματα είναι η κοινή χρήση των ανώνυμων στατιστικών χρήσης και των στατιστικών ταχύτητας σελίδας από την πραγματική προβολή του χρήστη για να αυξηθεί αυτό που μπορούν να δουν μέσω των ανιχνεύσεών τους για bot. Στην πραγματικότητα, η Google απλώς το αποκαλεί αν η μεμονωμένη σελίδα δεν έχει αρκετά δεδομένα που αναφέρονται από το Chrome! Όταν εκτελούμε δοκιμές ταχύτητας σελίδας, μπορούμε να δούμε ότι η Google το κάνει αυτό σε επίπεδο μεμονωμένης σελίδας. Ωστόσο, βλέπουμε τώρα την Google να καλεί συγκεκριμένα την „Αναφορά εμπειρίας χρήστη του Chrome“ στις δοκιμές ταχύτητας σελίδας.

CHROME 68:

Κυκλοφόρησε το Chrome Chrome 68: Τι σημαίνει για SEO και χειριστές ιστότοπου Vizion Interactive

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕΛΙΔΑΣ GOOGLE:

Κυκλοφόρησε το Chrome Chrome 68: Τι σημαίνει για SEO και χειριστές ιστότοπου Vizion Interactive

Θέλετε να δείτε θετικά στοιχεία για την Ταχύτητα Σελίδας Google, ρίξτε μια ματιά…ναι, όχι μια συγκεντρωτική προβολή, αλλά, όπως αναφέρθηκε, η μεμονωμένη σελίδα…τώρα αυτό δείχνει την ευαισθησία με την οποία η Google επεξεργάζεται αυτά τα δεδομένα χρήσης.

Επιπλέον, όπως γνωρίζουμε εμείς οι άνθρωποι του SEO (και ελπίζουμε η ομάδα πληροφορικής σας), στην εποχή που ολοένα και περισσότεροι ιστότοποι δημιουργούνται χρησιμοποιώντας πλαίσια JS όπως το Angular και το React, οι ανιχνεύσεις Google μπορούν να εκτελέσουν τα αρχεία JS του ιστότοπού σας. Αυτό που μάθαμε επίσης, είναι ότι η Google συνήθως δεν επεξεργάζεται το HTML και το JS ταυτόχρονα, προκειμένου να εξισορροπήσει την ανάγκη να συμβαδίζει με δισεκατομμύρια ιστότοπους στον ιστό και το κακό που προσθέτει ακόμη και στο τεράστιο ομαδοποιημένη επεξεργαστική ισχύ. Αυτό που καταλήγει είναι ότι η Google πρέπει να «επεξεργάζεται εκ των υστέρων» τα αρχεία JS και να συνδυάζει αυτά που θα πρόσθεταν στο περιβάλλον μιας σελίδας. Εξαιτίας αυτού, διαπιστώνουμε την ανάγκη για τους χειριστές τοποθεσιών να αναλάβουν περισσότερο το βάρος τους για να παρέχουν εκ των προτέρων μια σαφέστερη απόδοση των τοποθεσιών τους. Αυτό έχει οδηγήσει σε περισσότερες απαιτήσεις προ-απόδοσης από την πλευρά του διακομιστή για όλους τους ιστότοπους που έχετε ενεργό JS σε αυτους. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει τη φόρτωση του ιστότοπου για καθημερινούς χρήστες που χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome (ναι, επιστρέψτε και διαβάστε ξανά την παραπάνω ενότητα… μπορούμε να περιμένουμε), αλλά και για το ίδιο το Googlebot, ώστε να μην εξαρτάστε από αυτό για να ράψετε τα πράγματα ακριβώς όπως εσείς πράγματι παρουσιάστε τους στους χρήστες.

Συνολικά, η Google τηρεί αυτό που υποσχέθηκε. Αναγκάζει το Διαδίκτυο να γίνει πιο ασφαλές και να προσπαθεί να κάνει τους γενικούς χρήστες πιο ενημερωμένους σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσουν και το Chrome 68 είναι ένα επόμενο βήμα σε αυτό, δημιουργώντας πιο εμφανή ορατότητα στους χρήστες. Ως υπεύθυνοι SEO και ιδιοκτήτες ιστότοπων, η δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι εμείς και οι ιστότοποι των πελατών μας συμμορφώνονται εξετάζοντας τα ψίχουλα που αφήνει πίσω της η Google και, στη συνέχεια, προσδιορίζοντας ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Υπάρχει πάντα μια λογική πρόοδος, αλλά καθώς προχωράμε σε όλο και περισσότερη επικοινωνία μέσω συσκευών και τεχνολογίας που, ενώ προσθέτει πολύ περισσότερη καθημερινή ευκολία στους χρήστες, σημαίνει ότι θα παραμείνουμε ενημερωμένοι σχετικά με ποιες πτυχές αυτών των τεχνολογιών είναι πιθανό να αξιοποιηθούν από τους αδίστακτους τύπους εκεί έξω. Εννοώ πραγματικά, σκεφτήκατε ποτέ ότι η ύπαρξη μιας πιστωτικής κάρτας με τσιπ σήμαινε ότι όλοι μας θα έπρεπε να αντικαταστήσουμε τα πορτοφόλια μας με αυτά που διαθέτουν προστασία RFID; Σκεφτείτε το και σκεφτείτε την ώθηση της Google για περισσότερη ασφάλεια. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το σωστό και, αν εκείνοι που δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν τη στροφή το κάνουν τώρα εξαιτίας αυτού, τότε επικροτώ την Google που το έκανε αυτό…και ως SEO που συχνά κολλάει αντιδρώντας στην Google, αυτό είναι ένα τεράστιο κομπλιμέντο.

Επίσης, εικάζω ότι αν η Google δεν το πίεζε τώρα, η ΕΕ θα το έκανε τελικά ούτως ή άλλως ¯_(TSU.

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα για το πώς μας Οι έλεγχοι SEO, η διαχείριση τοπικής καταχώρισης, η συμβουλευτική επανασχεδιασμού ιστοτόπων και οι υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ B2B μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar