Η Google μοιράζεται νέες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση τίτλου σελίδας

6
Η Google μοιράζεται νέες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση τίτλου σελίδας

Η Google μοιράζεται νέες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση τίτλου σελίδας

Η Google παρουσίασε πρόσφατα και κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση τίτλου σελίδας τον περασμένο μήνα. Αυτή η νέα ενημέρωση αντικαθιστά αυτόματα ορισμένους τίτλους σελίδων στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης της Google (SERP) για να κάνει αυτούς τους τίτλους πιο σχετικούς με το ερώτημα αναζήτησης.

Αυτή η ενημέρωση προκάλεσε επίσης λίγο σάλο στο διαδίκτυο. Λόγω των αλλαγών που έγιναν από την Google, πολλοί ιστότοποι έχασαν επισκεψιμότητα και είδαν μείωση των κλικ. Ορισμένοι τίτλοι σελίδων ενημερώθηκαν επίσης εσφαλμένα από την Google. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τι συνέβη, διαβάστε την παρακάτω ανάρτηση στο ιστολόγιο: Το „Titlepocalypse“ της Google προκαλεί πτώση στην επισκεψιμότητα αναζήτησης.

Από τότε, ωστόσο, η Google προφανώς έχει βελτιώσει το σύστημα, έχει κάνει βελτιώσεις και έχει εκδώσει πρόσθετες οδηγίες για όλους. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μοιραστούμε ποια είναι η νέα καθοδήγηση.

Ακολουθούν μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την πιο πρόσφατη κατάσταση της ενημέρωσης τίτλου σελίδας.

  • Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η ενημέρωση, είχε στόχο να επηρεάσει σχεδόν το 20 τοις εκατό των ερωτημάτων αναζήτησης. Αυτό το ποσοστό έκτοτε μειώθηκε στο 13%. Τα στοιχεία τίτλου της αρχικής σελίδας χρησιμοποιούνται πλέον κατά 87 τοις εκατό, αντί για το αρχικό 20 τοις εκατό.
  • Η Google θα ενημερώσει τους μισοάδειους τίτλους προσθέτοντας πληροφορίες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα.
  • Η Google θα αντικαταστήσει επίσης απαρχαιωμένους τίτλους που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, παρόλο που η ίδια η σελίδα έχει ενημερωθεί με νέες πληροφορίες.
  • Εάν ο τίτλος της σελίδας δεν καθορίζει με ακρίβεια τη σελίδα, η Google θα προσπαθήσει επίσης να διορθώσει τον ανακριβή τίτλο και να αντικαταστήσει το κείμενο με πιο σχετικές λέξεις-κλειδιά που βρίσκονται στη σελίδα.
  • Η Google θα προσαρμόσει επίσης τους τίτλους micro-boilerplate.

Η Google ορίζει τους τίτλους micro-boilerplate ως:

«Σκεφτείτε ένα διαδικτυακό φόρουμ συζήτησης για τηλεοπτικές εκπομπές. Μπορεί να έχει περιοχές για διαφορετικές εκπομπές και, στη συνέχεια, για κάθε εκπομπή, μπορεί να έχει περιοχές για νήματα για μεμονωμένες σεζόν.

Τα στοιχεία τίτλου micro-boilerplate εμφανίζονται στις σελίδες της σεζόν. Οι τίτλοι παραλείπουν τους αριθμούς σεζόν, επομένως δεν είναι ξεκάθαρο ποια σελίδα είναι για ποια σεζόν.“

Η Google μοιράστηκε επίσης το ακόλουθο παράδειγμα για να δείξει πώς θα βοηθήσει η ενημέρωση τίτλου σελίδας σε αυτήν την περίπτωση:

imsr-titlepocalypse-google-shares-new-information

Στο τέλος, η Google πρόσθεσε τις ακόλουθες οδηγίες για να συνοψίσει τη συνολική φιλοσοφία της ενημέρωσης τίτλου σελίδας:

«Οι αλλαγές που κάναμε έχουν σχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό για να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση προβλημάτων που οι δημιουργοί μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι αντιμετωπίζουν οι τίτλοι τους. Η πραγματοποίηση αλλαγών μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το στοιχείο τίτλου θα χρησιμοποιηθεί ξανά. Αυτή είναι πραγματικά η προτίμησή μας επίσης».

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar