Η Google θα εισαγάγει ειδοποιήσεις „Ενοχλητικές διαφημίσεις“ σε ιστότοπους

6
Η Google θα εισαγάγει ειδοποιήσεις „Ενοχλητικές διαφημίσεις“ σε ιστότοπους

Η Google θα εισαγάγει ειδοποιήσεις

Η Google καταπολεμά τις ενοχλητικές και ενοχλητικές διαφημίσεις εδώ και αρκετό καιρό. Ξεκινώντας από τους φιλικούς προς κινητά ιστότοπους χωρίς παρεμβατικές διαφημίσεις, τις κυρώσεις κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης για ιστότοπους με πάρα πολλές διαφημίσεις και την εισαγωγή ενός ενσωματωμένου προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων στο Google Chrome, υπήρξαν πολλές προσπάθειες από την Google.
Το πιο πρόσφατο είναι ότι η Google θα στέλνει πλέον ειδοποιήσεις για „ενοχλητικές διαφημίσεις“ σε ιστότοπους. Αυτές οι «ενοχλητικές διαφημίσεις» θα αποκλειστούν από την Google.

Η Google έχει ήδη παρουσιάσει ένα εργαλείο, Αναφορά διαφημιστικής εμπειρίας, για να βοηθήσουν τους κατόχους ιστοτόπων να αναγνωρίσουν εάν οι διαφημίσεις τους θεωρούνται «ενοχλητικές» από την Google ή όχι. Σύμφωνα με την Google,

„Εάν ένας ιστότοπος βρίσκεται σε κατάσταση „αποτυχίας“ ή „προειδοποίησης“, η Αναφορά διαφημιστικής εμπειρίας του θα περιλαμβάνει αυτά τα οπτικά στοιχεία, μαζί με πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα πρότυπα διαφήμισης και τον τρόπο με τον οποίο τα ζητήματα μπορεί να επηρεάσουν τον ιστότοπό του.“

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι ειδοποιήσεις – μια άμεση επιβεβαίωση από την ίδια την Google – σχετικά με τις διαφημίσεις θα είναι χρήσιμες. Ωστόσο, θα θεωρηθεί ως μια ντροπιαστική τακτική;

Είναι πολύ σαφές ότι αυτή δεν είναι η πρόθεση της Google.

Το γεγονός είναι ότι οι μεγάλοι ιστότοποι — με καλά οργανωμένα τμήματα — έχουν συχνά περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Από την άλλη πλευρά, οι μικρότεροι ιστότοποι και οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ούτε τους πόρους ούτε την ευαισθητοποίηση για να ανησυχούν για την παρεμβατικότητα των διαφημίσεων Ιστού.

Η Google λέει, „Τα περισσότερα ζητήματα προέρχονται από μικρότερους ιστότοπους με λιγότερους πόρους.“

Αυτές οι ειδοποιήσεις από την Google θα βοηθήσουν τους μικρότερους ιστότοπους να εντοπίσουν τα προβλήματα με τις διαφημίσεις τους. Αργότερα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Αναφοράς διαφημιστικής εμπειρίας από την Google για να διορθώσουν αυτά τα ζητήματα.

Επιπλέον, είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Google δεν συνιστά την κατάργηση όλων των διαφημίσεων. Απλώς προτείνει να μην χρησιμοποιείτε „μη αποδεκτές διαφημίσεις“. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα Better Ads Standards, η διαφήμιση δεν πρέπει να καταλαμβάνει περισσότερο από το 30% του χώρου της οθόνης.

Εδώ είναι ένα πλήρης λίστα με μη αποδεκτές διαφημίσεις σύμφωνα με τα πρότυπα καλύτερων διαφημίσεων.

Εικόνα προφίλ

Ιωάννα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar