Η Google εξηγεί τον αντίκτυπο στο SEO των Sticky Footers

7
Η Google εξηγεί τον αντίκτυπο στο SEO των Sticky Footers

Η Google εξηγεί τον αντίκτυπο στο SEO των Sticky Footers

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Google ήταν πολύ αυστηρή όσον αφορά οτιδήποτε μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους διαδικτυακούς χρήστες και τους επισκέπτες του ιστότοπου.
Ωστόσο, τα κολλώδη υποσέλιδα ήταν κάτι για το οποίο κανείς δεν ήταν ακριβώς σίγουρος. Οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν εμφανή υποσέλιδα στο τέλος κάθε σελίδας και το ερώτημα είναι αν θεωρούνται επίσης ενοχλητικές από την Google ή όχι.

Ευτυχώς, ο Gary Illyes της Google ξεκαθάρισε αυτή τη σύγχυση την περασμένη εβδομάδα.

Επιβεβαίωσε ότι τα κολλώδη υποσέλιδα δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Εφόσον δεν είναι εξαιρετικά ενοχλητικά ή δεν δημιουργούν μια τρομερή εμπειρία χρήστη, δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο Gary Illyes επανέλαβε επίσης το γεγονός ότι κάποιος πρέπει να είναι πάντα προσεκτικός με οτιδήποτε ενοχλητικό στον ιστότοπό του.

Εδώ είναι η πλήρης απάντησή του.

Αντίκτυπος SEO των Sticky Footers

Αν και θα πρέπει να είναι μεγάλη ανακούφιση για άτομα που αναρωτιούνται για τον πιθανό αντίκτυπο στο SEO των κολλητικών υποσέλιδων, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό σημείο εδώ.

Παρόλο που τα υποσέλιδα δεν προκαλούν ανησυχία, γίνονται ενοχλητικά εάν περιέχουν μεγάλες διαφημίσεις.

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, κάθε διαφήμιση που καταναλώνει περισσότερο από το 30% του χώρου της οθόνης θεωρείται ενοχλητική από την Google. Σύμφωνα με καλύτερα πρότυπα διαφημίσεων:

«Οι μεγάλες αυτοκόλλητες διαφημίσεις παραμένουν στην άκρη μιας σελίδας, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες του χρήστη να κάνει κύλιση. Καθώς ο χρήστης περιηγείται στη σελίδα, αυτή η στατική, ακίνητη κολλώδης διαφήμιση καταλαμβάνει περισσότερο από το 30% της ακίνητης περιουσίας της οθόνης.

Μια μεγάλη αυτοκόλλητη διαφήμιση έχει παρεμποδιστικό αποτέλεσμα συνεχίζοντας να εμποδίζει ένα τμήμα της προβολής σελίδας ανεξάρτητα από το πού μετακινείται ο χρήστης στη σελίδα.

Ορισμένοι ιστότοποι έχουν τεράστιες διαφημίσεις στην ενότητα του υποσέλιδου. Εάν το έχει και ο ιστότοπός σας, ήρθε η ώρα να αφήσετε αυτήν τη διαφήμιση ή να την κάνετε σημαντικά λιγότερο ενοχλητική.

Επιπλέον, είναι επίσης καλό να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι η Google εργάζεται για τον αποκλεισμό ενοχλητικών διαφημίσεων στο Google Chrome τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε κινητές συσκευές. Εν τω μεταξύ, για να αποφύγετε τυχόν κυρώσεις από την Google, θα ήταν καλή ιδέα να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας σε μια ποικιλία διαφορετικών συσκευών και μεγεθών οθόνης για να βεβαιωθείτε ότι η διαφήμισή σας καταναλώνει λιγότερο από το 30% του μεγέθους της οθόνης.

Εικόνα προφίλ

Ιωάννα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar