Η Google ενημερώνει την αναζήτηση για κινητά

6
Η Google ενημερώνει την αναζήτηση για κινητά

Η Google ενημερώνει την αναζήτηση για κινητά με συνεχή κύλιση

Η Google έκανε μια μεγάλη ενημέρωση για τους αγγλόφωνους χρήστες κινητών τηλεφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Λαμβάνουν τώρα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά με συνεχή κύλιση, αντί για σελιδοποιημένα αποτελέσματα όπως συνήθιζαν να κάνουν παλιά.

Η Google έκανε την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την Google, αυτή η αλλαγή έγινε για να διευκολύνει τους ερευνητές να βρίσκουν περιεχόμενο εύκολα και γρήγορα.

«Στην Google, πάντα διερευνούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να βρουν αυτό που αναζητούν γρήγορα και εύκολα. Νωρίτερα φέτος, ξεκινήσαμε έναν επανασχεδιασμό της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης σε κινητά για μια πιο σύγχρονη εμπειρία που είναι πιο εύκολη στη σάρωση και την πλοήγηση.

Σήμερα, κάνουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης της περιήγησης πιο απρόσκοπτα και διαισθητικά με την εισαγωγή της συνεχούς κύλισης σε κινητές συσκευές».

Μια πολύ αναγκαία αναβάθμιση QOL για χρήστες κινητών

Αν και τα σελιδοποιημένα αποτελέσματα δεν αποτελούν μεγάλο πρόβλημα σε επιτραπέζιους υπολογιστές, το να κάνετε κλικ σε μικροσκοπικούς συνδέσμους για να μεταβείτε στις επόμενες σελίδες σε μικρότερες οθόνες κινητών είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει τους χρήστες που αναζητούν κινητά καθώς και τους εκδότες περιεχομένου.

Τώρα, θα ήταν ευκολότερο για όσους αναζητούν κινητές συσκευές να κάνουν κύλιση σε μια σχεδόν ατελείωτη λίστα αποτελεσμάτων αναζήτησης στα αποτελέσματα των κινητών τους. Πιστεύουμε ότι η επιτυχία του TikTok — που υποστηρίζεται κυρίως από τη σχεδίαση της διεπαφής συνεχούς κύλισης — θα έπαιζε βασικό ρόλο εδώ.

Η ατελείωτη ροή περιεχομένου διατηρεί την αφοσίωση σε υψηλά επίπεδα. Στους SERP της Google, αυτή η ατελείωτη ροή περιεχομένου θα βοηθούσε επίσης τους ερευνητές να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν.

Οφέλη για τους εκδότες

Πώς επηρεάζει όμως αυτή η αλλαγή τους δημιουργούς περιεχομένου, τους SEO και τους ιδιοκτήτες ιστότοπων;

Σύμφωνα με μελέτη του 2020, η αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης Google είναι μικρότερη από 1 τοις εκατό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χρήστες μηχανών αναζήτησης σπάνια κάνουν κλικ σε ένα αποτέλεσμα που δεν βρίσκεται στην πρώτη σελίδα.

Εκτός από άβολο, μπορεί επίσης να έχει να κάνει με την αντιληπτή ποιότητα (ή την έλλειψή της) εάν ένα αποτέλεσμα ιστότοπου δεν έφτασε στην πρώτη σελίδα της Google.

Θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ της σελίδας 1 και της σελίδας δύο και αφαιρώντας την ταλαιπωρία που προκαλεί η προβολή των αποτελεσμάτων στη δεύτερη σελίδα, τα αποτελέσματα με χαμηλότερη κατάταξη αναμένεται επίσης να λάβουν πολύ περισσότερα κλικ και επισκεψιμότητα.

Τι έπεται?

Εάν λαμβάνετε σημαντικό όγκο επισκεψιμότητας από αναζητήσεις μέσω κινητού στις ΗΠΑ, ενδέχεται να δείτε αύξηση στην οργανική επισκεψιμότητα.

Προς το παρόν, αυτή η αλλαγή δεν έχει κυκλοφορήσει παγκοσμίως — αλλά αναμένουμε παγκόσμια κυκλοφορία σύντομα μετά.

Εικόνα προφίλ

Ο Χάουαρντ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar