Η σημασία των δομημένων δεδομένων

12
Η σημασία των δομημένων δεδομένων

Η σημασία των δομημένων δεδομένων

Τα δομημένα δεδομένα αναφέρονται στη σήμανση που βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να αναγνωρίζουν και να κατανοούν καλύτερα μια ιστοσελίδα. Βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ερμηνεύουν μια ιστοσελίδα και το περιεχόμενό της πιο αποτελεσματικά.

Τα δομημένα δεδομένα θεωρούνται σημαντικά για τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο, σύμφωνα με μια εκτίμηση, περίπου το 50 τοις εκατό των εμπορικών σημάτων εξακολουθούν να μην χρησιμοποιούν δομημένα δεδομένα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν έχουν επενδύσει ακόμη σε δομημένα δεδομένα:

  • Το CMS τους δεν υποστηρίζει δομημένα δεδομένα
  • Δεν έχουν τους τεχνικούς πόρους ή την κατανόηση για να εφαρμόσουν δομημένα δεδομένα στον ιστότοπό τους
  • Δεν κατανοούν τα οφέλη των δομημένων δεδομένων
  • Δεν γνωρίζουν καθόλου για δομημένα δεδομένα

Αυτό εγείρει το ερώτημα: τα δομημένα δεδομένα θεωρούνται «ουσιώδη» ή είναι απλώς ένα ευχάριστο χαρακτηριστικό;

Τα κορυφαία 5 οφέλη από την εφαρμογή δομημένων δεδομένων

Τα δομημένα δεδομένα έχουν πολλά οφέλη. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην παραπάνω ερώτηση επισημαίνοντας μερικά από τα μεγάλα οφέλη:

1. Καλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης

Πιστεύεται ότι τα καλά εφαρμοσμένα δομημένα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ορατότητας στις μηχανές αναζήτησης.

Τα δομημένα δεδομένα βοηθούν τους ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης να βρίσκουν και να ερμηνεύουν σωστά τα περιεχόμενα της σελίδας σας. Αυτό γενικά οδηγεί σε βελτιωμένη κατανόηση του περιεχομένου και της ευρετηρίασής σας — κάτι που τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερη ορατότητα στις μηχανές αναζήτησης.

2. Υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ή CTR

Τα πλούσια αποτελέσματα αναζήτησης γενικά οδηγούν σε υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ή CTR. Το οργανικό CTR είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για τους επαγγελματίες SEO και τις διαδικτυακές επιχειρήσεις για πολλούς λόγους:

  • Πρώτον, μια υψηλότερη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων ή CTR οδηγεί σε περισσότερη οργανική επισκεψιμότητα,
  • Δεύτερον, ένα υψηλότερο οργανικό CTR στέλνει θετικά μηνύματα στην Google ότι η ιστοσελίδα σας ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το ερώτημα αναζήτησης. Καθώς περισσότεροι χρήστες μηχανών αναζήτησης κάνουν κλικ στη σελίδα σας, είναι πιο πιθανό να προωθηθούν στα SERP σε υψηλότερες βαθμολογίες.

Σύμφωνα με μια μελέτη περίπτωσης από την Google, το StyleCraze αξιοποίησε δομημένα δεδομένα για να βελτιώσει την οργανική αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (CTR0 κατά 20 τοις εκατό. Μπορείτε να διαβάστε την πλήρη μελέτη περίπτωσης εδώ.

3. Επιλεγμένα αποσπάσματα

Τα επιλεγμένα αποσπάσματα αποτελούν το ιερό δισκοπότηρο των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης στις μέρες μας. Μπορείτε να λάβετε μεγάλο μερίδιο της επισκεψιμότητας των μηχανών αναζήτησης με την κατάταξη της ιστοσελίδας σας σε επιλεγμένα αποσπάσματα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι τα επιλεγμένα αποσπάσματα λειτουργούν και παράγουν αποτελέσματα για την επιχείρησή σας, ακόμα κι αν η ιστοσελίδα σας δεν κατατάσσεται απαραίτητα στην πρώτη θέση.

Και τα δομημένα δεδομένα παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να ταξινομήσετε το περιεχόμενό σας σε επιλεγμένα αποσπάσματα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός επιλεγμένου αποσπάσματος:

η σημασία-των-δομημένων-δεδομένων

Όταν η Google κατανοεί πλήρως τα περιεχόμενα της σελίδας σας, διευκολύνει τη μηχανή αναζήτησης να επιλέξει ένα μικρό απόσπασμα και να το εμφανίσει στο επιλεγμένο απόσπασμα.

Λάβετε υπόψη ότι τα επιλεγμένα αποσπάσματα δεν είναι εγγυημένα μετά την εφαρμογή δομημένων δεδομένων. Αλλά βοηθάει σημαντικά.

4. Αξιοπιστία και εντυπώσεις

Τα πλούσια αποτελέσματα εμφανίζονται μοναδικά και πιο επαγγελματικά στα SERP. Συνήθως παίρνουν τα περισσότερα μάτια και κλικ. Επιπλέον, η πρώτη εντύπωση που κάνουν είναι ένα ωραίο πρόσθετο όφελος για τη βελτίωση της συνολικής αξιοπιστίας και εξουσίας της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

5. Έλεγχος του περιεχομένου και των πληροφοριών σας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα δομημένα δεδομένα σάς δίνουν την ευκαιρία να ελέγχετε τις πληροφορίες σας, πώς ερμηνεύονται από τα προγράμματα ανίχνευσης μηχανών αναζήτησης και, σε μεγάλο βαθμό, πώς εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Αυτό είναι εξίσου σημαντικό στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων.

Η Google θέλει να κατανοήσει τα πάντα καλύτερα, ώστε να μπορεί να προσφέρει εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια. Μπορείτε να βοηθήσετε την Google να επιτύχει αυτόν τον στόχο με δομημένα δεδομένα.

Αυτό είναι το μέλλον του SEO και συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ελέγχετε τη ροή των πληροφοριών προς την Google από το τέλος σας. Όχι μόνο διευκολύνει τα πράγματα για την Google, αλλά σας επιτρέπει να ελέγχετε πώς η Google αντιλαμβάνεται, κατανοεί και προβάλλει την επωνυμία σας στους χρήστες των μηχανών αναζήτησης.

συμπέρασμα

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα που θέσαμε νωρίτερα: στον σημερινό κόσμο της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης, τα δομημένα δεδομένα δεν είναι απλώς ωραίο να υπάρχουν. Θα πρέπει να θεωρείται απαραίτητο και κάθε διαδικτυακή επιχείρηση θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να εφαρμόσει σωστά δομημένα δεδομένα στον ιστότοπό της.

Βοηθά στην ορατότητα των μηχανών αναζήτησης, στην καλύτερη εξουσία, στη βελτιωμένη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και στην υψηλότερη οργανική επισκεψιμότητα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εφαρμόσετε δομημένα δεδομένα και πλούσια αποτελέσματα με τη βοήθεια του Εργαλείο δοκιμής εμπλουτισμένων αποτελεσμάτων της Google.

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar