Ειδήσεις και σημειώσεις του κλάδου μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης: Έκδοση Ιουνίου 2020

5
Ειδήσεις και σημειώσεις του κλάδου μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης: Έκδοση Ιουνίου 2020
Ειδήσεις και σημειώσεις του κλάδου μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης: Έκδοση Ιουνίου 2020

Καθώς ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού πλησιάζει επίσημα στο τέλος του, τα πράγματα θερμαίνονται – τόσο έξω όσο και στον κόσμο του ψηφιακού μάρκετινγκ. Ενώ η Ενημέρωση Βασικού Αλγορίθμου Μάιος 2020 της Google έκλεψε την παράσταση τον περασμένο μήνα, υπήρξε αρκετή δραστηριότητα τον Ιούνιο που πρέπει να γνωρίζουμε και εμείς.

Εδώ είναι τα μεγαλύτερα νέα και ενημερώσεις που παρακολουθεί η ομάδα μας εδώ στο Vizion Interactive όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο:

Για καθένα από τα παραπάνω στοιχεία, στόχος μας εδώ είναι να σας παρουσιάσουμε τα σχετικά θέματα ή ενημερώσεις, να παρέχουμε μια σύντομη περίληψη προκλήσεων ή ευκαιριών για καθένα – και να σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε την ανακάλυψή σας μέσω συνδεδεμένων άρθρων και περιεχομένου.

Μια ενημέρωση στις Οδηγίες webmaster της Bing

Οι Οδηγίες για Webmaster του Bing, που διατέθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 2012, κέρδισαν μια καθυστερημένη ενημέρωση στα τέλη Ιουνίου.

Ένα μεγάλο μέρος των ενημερωμένων οδηγιών επικεντρώνεται σε νέες ενότητες που συζητούν τον τρόπο με τον οποίο η Bing ευρετηριάζει ιστοσελίδες, πώς κατανοούνται οι σελίδες, πώς λαμβάνεται υπόψη το περιεχόμενο για την κατάταξη – και τέλος – ορισμένα παραδείγματα καταχρηστικών τακτικών και πρακτικών που η Bing συνοφρυώνεται.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ενημερώσεις, σας προτείνουμε αυτούς τους συνδέσμους:

Και – εδώ είναι ο επίσημος σύνδεσμος για το νέο Οδηγίες για Webmaster Bing, πολύ.

Ενημερωμένες αναφορές και δυνατότητες στα Εργαλεία για Webmasters Bing

Μαζί με τις πρόσφατα ενημερωμένες Οδηγίες για Webmasters, η Bing κυκλοφόρησε επίσης ορισμένες νέες δυνατότητες που προορίζονται να βοηθήσουν τους webmasters και τους διαχειριστές ιστότοπων που κάνουν χρήση της πλατφόρμας Bing Webmaster Tools.

Πρώτον, η Bing κυκλοφόρησε μια νέα δυνατότητα «Σάρωση ιστότοπου» με σκοπό να ελέγξει τον τομέα σας και να αναφέρει την κατάσταση σε σχέση με γνωστά ζητήματα SEO.

Ο Bing παρουσίασε το εργαλείο λέγοντας:

«Η Σάρωση ιστότοπου είναι ένα εργαλείο ελέγχου ιστότοπου κατά παραγγελία που ανιχνεύει τον ιστότοπό σας και ελέγχει για κοινά τεχνικά ζητήματα SEO. Η επίλυση αυτών των προβλημάτων θα καταστήσει τη μηχανή αναζήτησης του ιστότοπού σας και φιλική προς το χρήστη. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας όχι μόνο στο Bing αλλά και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.»

Λειτουργώντας με παρόμοιο τρόπο με τα βιομηχανικά εργαλεία, η δυνατότητα σάρωσης παράγει μια λίστα γνωστών προβλημάτων, προειδοποιήσεων και σφαλμάτων που μπορούν στη συνέχεια να διορθωθούν.

Δεύτερον, χρησιμοποιώντας μια νέα δυνατότητα με τίτλο «παρόμοιοι ιστότοποι», το Bing σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα Webmaster Tools για να συγκρίνετε το προφίλ συνδέσμων του ιστότοπού σας (όπως φαίνεται από τα δεδομένα του Bing) με αυτό των ανταγωνιστικών τομέων ανώτατου επιπέδου. Η δυνατότητα –τουλάχιστον προς το παρόν– σάς επιτρέπει να τη χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά για να δείτε τα προφίλ συνδέσμων των ανταγωνιστών χωρίς να απαιτείται έλεγχος ταυτότητας στους τομείς που αναλύθηκαν.

Ο Barry Schwartz έχει μια υπέροχη γραφή εξηγώντας πώς να αξιοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στο Search Engine Land: Το Bing Webmaster Tools σάς παρέχει πλέον ανταγωνιστικά δεδομένα συνδέσμων

Η Google φέρεται να δοκιμάζει τα δεδομένα του Analytics στο Search Console „Insights“

Ο Barry Schwartz δημοσίευσε αναφορά για το Search Engine Land στις 29 Ιουνίουου ότι η Google ενσωματώνει δεδομένα του Analytics στο Google Search Console. Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, ο Barry το σημειώνει [Search Engine Land]…

έχει λάβει πληροφορίες για αυτό το νέο χαρακτηριστικό από διάφορες πηγές. Οι χρήστες μπορούν να λάβουν δεδομένα του Google Analytics απευθείας στο Search Console, όπως:

  • Προβολές σελίδων συνολικά.
  • Προβολές σελίδας μεμονωμένων σελίδων.
  • Ο μέσος όρος χρόνου που αφιερώνεται στον ιστότοπο συνολικά.
  • Μέσος χρόνος που αφιερώνεται σε μεμονωμένες σελίδες.
  • Επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας από οργανική αναζήτηση έναντι κοινωνικής έναντι άμεσης επισκεψιμότητας.
  • Κορυφαίοι σύνδεσμοι αναφοράς από άλλους ιστότοπους.
  • Νεότεροι σύνδεσμοι παραπομπής από άλλους ιστότοπους.
  • Η επισκεψιμότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναλύεται ανά ιστότοπο, όπως Pinterest, Instagram, Facebook, Twitter κ.λπ.

Για περισσότερα σχετικά με αυτό, φροντίστε να μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο ιστολόγιο της Google για ανακοινώσεις – και διαβάστε το πλήρες άρθρο του Barry: Δοκιμές Google που εμφανίζουν δεδομένα του Analytics στο Search Console με „Insights“

Η Microsoft λανσάρει δωρεάν πλατφόρμα «Digital Marketing Center» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι άνθρωποι στη Microsoft ήταν απασχολημένοι, έτσι δεν είναι; Το επόμενο βήμα στις ειδήσεις αναζήτησης που σχετίζονται με τη Microsoft είναι μια δυνητικά ισχυρή πλατφόρμα που ονομάζεται „Digital Marketing Center“.

Το Microsoft Digital Marketing Center είναι το προϊόν εργασίας του α Γκαράζ πρωτοβουλία που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέψει στις μικρές επιχειρήσεις να διαχειρίζονται καλύτερα την οργανική και πληρωμένη αναζήτηση και τις προσπάθειες κοινωνικής δικτύωσης στις πλατφόρμες Bing, Google, Facebook, Instagram και Twitter.

Η πλατφόρμα έχει κυκλοφορήσει σε δοκιμαστική βάση και μπορείτε να ζητήσετε την πρόσβασή σας στην έκδοση BETA εδώ: https://www.microsoft.com/en-us/digital-marketing-center

Στη Vizion Interactive, έχουμε την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τον ενθουσιασμό για να έχουμε αποτελέσματα και να κρατάμε τους πελάτες ευχαριστημένους! Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η κατάστασή μας ως Google Premier Partner, μαζί με τη Διαχείριση PPC, τις διαφημίσεις Αγορών Google, τη διαφήμιση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση Amazon και άλλες υπηρεσίες επί πληρωμή μέσων μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις και να ενισχύσουν την απόδοση επένδυσης (ROI). Αλλά μην δεχθείτε απλώς το λόγο μας, ελέγξτε τι έχουν να πουν οι πελάτες μας, μαζί με τις περιπτωσιολογικές μας μελέτες.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar