Γίνε καναλιοποιημένος! – Vizion Interactive

6
Γίνε καναλιοποιημένος!  – Vizion Interactive
Κύρια εικόνα Vizion Interactive

Η προσέγγιση της εξέτασης όλων των καναλιών αναφοράς σε μια προσπάθεια ψηφιακού μάρκετινγκ είναι πάντα το κλειδί για να είσαι επιτυχημένος διαδικτυακός έμπορος. Ακόμα κι αν το βάρος των προσπαθειών σας είναι βαρύ σε ένα συγκεκριμένο μέσο, ​​όπως η Οργανική Αναζήτηση (SEO), είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να ελέγχετε, να αναφέρετε και να παρακολουθείτε όλα τα κανάλια παραπομπής. Για να κατανοήσετε πραγματικά το κοινό του ιστότοπού σας και να επωφεληθείτε από ευκαιρίες, να κατανοήσετε ζητήματα και, τελικά, να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη γνώση για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις και να κάνετε αυτές τις ξεχωριστές διαδρομές ιστότοπου να λειτουργούν μαζί.

Μέσα στην πλατφόρμα αναλυτικών στοιχείων σας (κατά προτίμηση το Google Analytics και η βάση αυτής της ανάρτησης), έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα κανάλια (Ομαδοποίηση καναλιών) καθώς και να δημιουργήσετε μέσα με βάση καθορισμένες πηγές παραπομπής (Φίλτρα). Για πολλούς, οι προεπιλεγμένες ομαδοποιήσεις καναλιών είναι αρκετές (Άμεση, Οργανική Αναζήτηση, Κοινωνικά, Email, Άλλες διαφημίσεις, Εμφάνιση,

Πληρωμένη αναζήτηση, συνεργάτες και ιστότοπος παραπομπής). Τώρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή σε κάθε ένα. Για να το κρατήσετε απλό, ξεκινήστε παρακολουθώντας τα «μεγάλα 5» (Άμεση, Οργανική Αναζήτηση, Πληρωμένη αναζήτηση και Ιστότοπος παραπομπής, Κοινωνική)

Κατανόηση της Τμηματοποίησης Αναφορών Καναλιών

Ας ξεκινήσουμε κατανοώντας τι είναι αυτά τα κανάλια. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε μια αίσθηση του τι καθορίζει αυτά τα κανάλια και τις κοινές παραξενιές που μπορεί να συμβούν σε αυτές τις περιοχές.

Απευθείας

Άμεση επισκεψιμότητα είναι αυτή που φτάνει στον ιστότοπο απευθείας έξω από τη χρήση μιας μηχανής γραμμής εργαλείων του προγράμματος περιήγησης καθώς και από σελίδες με σελιδοδείκτες. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτό το κανάλι είναι ο «χώρος απόρριψης» της Google για τυχόν παραπομπές επισκεψιμότητας όπου δεν κατανοεί την πηγή. Για παράδειγμα, εάν δεν κάνετε καλή δουλειά με την προσθήκη ετικετών UTM στους συνδέσμους σας σε εκρήξεις email, το Google Analytics μπορεί να μπερδευτεί σχετικά με το μέσο αναφοράς και στη συνέχεια να απορριφθεί στο κανάλι Direct. Ένα άλλο συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι σύνδεσμοι που βρίσκονται σε έγγραφα PDF. Ενώ τα έγγραφα PDF μπορεί να κατατάσσονται στα αποτελέσματα της οργανικής αναζήτησης, μια συνδεδεμένη επίσκεψη από ένα από αυτά τα αρχεία PDF θα εμφανίζεται στην επισκεψιμότητα Direct καθώς τα έγγραφα PDF δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να έχουν αποσπάσματα αναλυτικής παρακολούθησης στην πηγή σελίδας, επομένως η πηγή είναι τυφλή για το Google Analytics.

Συμβουλή: Προσθέστε ετικέτες στους συνδέσμους σας σε έγγραφα PDF με μεταβλητές παρακολούθησης UTM, έτσι ώστε όταν οι επισκέψεις εισέρχονται στον ιστότοπο η πηγή να είναι σαφώς καθορισμένη στο Google Analytics.

Πρώην. μπροσούρα vizioninteractive.com/pdf/example?utm_source=pdf&utm_medium=referral&utm_campaign=2016

Αναφορά Εργαλείο δημιουργίας URL Google για περισσότερη βοήθεια για τη δημιουργία αυτών των:

Εικόνα 1

Παραπομπή

Ενώ η επισκεψιμότητα Direct αναφέρθηκε ως ο τόπος απόρριψης των παραπομπών, οι Παραπομπές θα αισθάνονται πολύ σαν αυτό, καθώς αυτή η ενότητα καναλιού θα είναι ένας χώρος αποθήκευσης για πολλές πηγές παραπομπών ιστότοπων. Αυτή η περιοχή θα συγκρατεί την επισκεψιμότητα που αναφέρεται από οποιονδήποτε σύνδεσμο στον ιστό, είτε είναι σύνδεσμος κειμένου είτε ακόμη και σύνδεσμος εικόνας. Το κανάλι παραπομπής είναι μια εξαιρετική ενότητα για παρακολούθηση για να κατανοήσετε εάν οι προσπάθειές σας για απόκτηση συνδέσμων αποδίδουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας, όχι μόνο στο όφελος SEO από την απόκτηση ενός συνδέσμου. Αυτό μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με συνδέσμους παραπομπής από εταιρικά νέα/buzz.

Συμβουλή: Εάν βλέπετε μια συνεχιζόμενη τάση επισκεψιμότητας από ό,τι θα θεωρούσαμε ανεπιθύμητη, παραπέμποντας ανεπιθύμητους ιστότοπους, π.χ., rank-checker.online, τότε μπορείτε να εξαιρέσετε αυτήν την επισκεψιμότητα στην ενότητα Εξαιρέσεις παραπομπής του Google Analytics.

Εικόνα 2

Οργανική Αναζήτηση

Το κανάλι που επισκέπτονται περισσότερο οι επαγγελματίες του SEO είναι το κανάλι οργανικής αναζήτησης και θα περιέχει δεδομένα παραπομπής από όλη την επισκεψιμότητα που σχετίζεται με τις μηχανές αναζήτησης που φθάνει στον ιστότοπό σας. Είναι πάντα καλή πρακτική να ελέγχετε την ιδιότητα Σελίδες προορισμού, καθώς μπορεί να εμφανίζει κατά λάθος επισημασμένες σελίδες αποκλειστικής PPC που έχουν διεισδύσει σε αυτήν την ενότητα.

Συμβουλή: Αναρωτηθήκατε ποτέ πόση επισκεψιμότητα οργανικής αναζήτησης φτάνει στον ιστότοπό σας αλλά καταλήγει σε σελίδες σφάλματος 404 ή σε σελίδα σφάλματος „Soft 404“; Εξετάζοντας την ιδιότητα Σελίδα προορισμού και ορίζοντας μια δευτερεύουσα ιδιότητα στον Τίτλο σελίδας, θα έχετε τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε σελίδες προορισμού και στοιχεία τίτλου σελίδας το ένα δίπλα στο άλλο. Στη συνέχεια, ορίστε ένα φίλτρο για αναζήτηση μόνο στα στοιχεία τίτλου της προσαρμοσμένης σελίδας 404.

Εικόνα 3

Πληρωμένη αναζήτηση

Για όσους έχουν χρησιμοποιήσει μια καμπάνια πληρωμένης αναζήτησης σε κοινές πλατφόρμες όπως το AdWords και το BingAds, η επισκεψιμότητά σας θα στεγάζεται στο κανάλι πληρωμένης αναζήτησης. Εδώ, θα βρείτε δεδομένα σχετικά με τις καμπάνιες για το Δίκτυο αναζήτησης που εκτελείτε αλλά και οι διαφημίσεις προβολής θα συλλέγονται και θα εμφανίζονται στο κανάλι προβολής.

Συμβουλή: Συχνά, για λόγους αναφοράς, είναι σημαντικό να ομαδοποιείτε όλες τις προσπάθειες Αναζήτησης/Εμφάνισης στο κανάλι Πληρωμένης αναζήτησης. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μετακινώντας το μέσο προβολής στο κανάλι Πληρωμένης αναζήτησης στην ενότητα Ρυθμίσεις καναλιού της περιοχής Διαχειριστή σας.

Εικόνα 4

Κοινωνικός

Αυτό το κανάλι αναφοράς είναι αρκετά απλό, καθώς θα μπορείτε να δείτε όλη την επισκεψιμότητα παραπομπής από ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Η επισκεψιμότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα περιλαμβάνει την «οργανική» ή μη αμειβόμενη επισκεψιμότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την επισκεψιμότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης επί πληρωμή.

Συμβουλή: Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τη διαφοροποίηση της μη πληρωμένης επισκεψιμότητάς σας στα κοινωνικά δίκτυα από την επί πληρωμή διαφημιστική επισκεψιμότητα στα κοινωνικά δίκτυα, είναι επωφελές για εσάς να εφαρμόσετε την παρακολούθηση UTM σε όλους τους συνδέσμους διαφήμισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης επί πληρωμή που τοποθετείτε σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Με την προβολή της επισκεψιμότητας της σελίδας προορισμού ή της παρακολούθησης σε επίπεδο καμπάνιας, θα μπορείτε να δείτε εύκολα τη διαφοροποίηση μεταξύ αυτών των δύο τύπων επισκεψιμότητας.

Πρώην.
www.vizioninteractive.com/blog/worlds-greatest-blog-post και www.vizioninteractive.com/blog/worlds-greatest-blog-post?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=junefacebookposts

Χρησιμοποιώντας το Channel Insights για να γίνετε καλύτερος έμπορος

Ας ελπίσουμε ότι έχετε εκμεταλλευτεί τις παραπάνω συμβουλές και σχεδιάζετε να περιηγηθείτε στα αναφερόμενα κανάλια σας για να διασφαλίσετε την ακριβή παρακολούθηση αλλά και να βελτιστοποιήσετε την αναφορά καναλιών για πιο ευανάγνωστα κέρδη. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της κριτικής καναλιού είναι η απόδοση πολλών καναλιών. Συγκεκριμένα, στην ενότητα Πολλαπλών καναλιών του Google Analytics και στην υποενότητα Κορυφαίες διαδρομές μετατροπών έχετε τη δυνατότητα να κατανοήσετε τη συμπεριφορά πολλών επισκέψεων και το πιο σημαντικό, τη συμπεριφορά πολλών καναλιών.

Εικόνα 5

Τώρα που έχετε τη δυνατότητα να δείτε ποια κανάλια συνεργάστηκαν περισσότερο για να επαναφέρουν την επισκεψιμότητα για μελλοντικές επισκέψεις, μπορείτε να εργαστείτε για να ενισχύσετε αυτές τις σχέσεις για να αυξήσετε τις κατάλληλες επισκέψεις. Για περισσότερες πληροφορίες και ένα εύχρηστο εργαλείο για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς των καναλιών στον κλάδο σας, μπορείτε να ελέγξετε Το Ταξίδι του Πελάτη στην Αγορά μέσω Διαδικτύου.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη βελτίωση των επισκέψεων πολλαπλών καναλιών:

-Διεξαγωγή μιας επώνυμης πρωτοβουλίας ΔΕΗ για όσους έχουν βρει τον ιστότοπό σας στο παρελθόν αλλά θα επιστρέψουν μέσω μιας λέξης-κλειδιού που είναι επώνυμη. Ο ορισμός μιας δευτερεύουσας ιδιότητας στη Λέξη-κλειδί θα σας δείξει ποιοι επώνυμοι όροι φέρνουν πίσω τους επισκέπτες.
-Διασφάλιση ότι το περιεχόμενο μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας περιλαμβάνει συνδέσμους προς τα κοινωνικά σας ακίνητα. Αυτοί οι επισκέπτες πιθανότατα θα εισέλθουν στον ιστότοπό σας μέσω του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά βοηθά επίσης να τους εισαγάγετε στις κοινωνικές ιδιοκτησίες σας, όπου θα παρουσιάζετε εξαιρετικό περιεχόμενο που θα τους οδηγήσει πίσω στον ιστότοπο, αφού ελπίζουμε να ενταχθούν σε αυτό το κοινό.
-Η ανάπτυξη μιας καμπάνιας επαναληπτικού μάρκετινγκ μπορεί να δημιουργηθεί ρυθμίζοντας ένα κοινό στο Google Analytics Ορισμοί κοινού/Κοινό που περιλαμβάνει εκείνους τους επισκέπτες που μπορεί να είχαν αρκετό ενδιαφέρον να δουν μια σελίδα/τμήμα του ιστότοπου υψηλής αξίας, αλλά δεν έκαναν μετατροπή σε έναν στόχο ιστότοπου /στόχος.

συμπέρασμα

Η καλή κατανόηση των καναλιών που έχουν αναφερθεί στο Google Analytics, καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές για συμβουλές και ακρίβεια είναι απαραίτητο μάρκετινγκ, εάν θέλετε να θέσετε τις βάσεις για την επιτυχία του ψηφιακού μάρκετινγκ. Ο τρόπος με τον οποίο κάνετε ένα βήμα παραπέρα είναι να αποκτήσετε μια αίσθηση του πόσο ισχυρό είναι κάθε κανάλι αναφοράς σας, πόσο καλά συνεργάζονται ορισμένα κανάλια και πώς βελτιστοποιείτε αυτές τις σχέσεις καναλιών.

Schreibe einen Kommentar