Αυτές οι 4 τεχνικές SEO μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή της Google

7
Αυτές οι 4 τεχνικές SEO μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή της Google

Αυτές οι 4 τεχνικές SEO μπορούν να οδηγήσουν σε ποινή της Google

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης ή SEO είναι ένα από εκείνα τα πεδία που εξελίσσονται συνεχώς. Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές SEO που ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς και αποτελεσματικές μόλις πριν από λίγα χρόνια. Ωστόσο, τώρα αυτές οι ίδιες τεχνικές θα μπορούσαν να σας φέρουν σε μπελάδες.

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε παλιές και απαρχαιωμένες τεχνικές SEO που η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης έχουν συμπεριλάβει στη μαύρη λίστα, μπορεί να καταλήξετε σε ποινή της Google. Τότε μπορεί να είναι πολύ δύσκολο για εσάς να συνέλθετε από αυτήν την ποινή της μηχανής αναζήτησης — ειδικά σε έναν κόσμο ψηφιακού μάρκετινγκ με γρήγορο ρυθμό όπου οι επιχειρήσεις ανταγωνίζονται το κεφάλι και το λαιμό.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ο εντοπισμός αυτών των λαθών SEO που μπορεί να διαπράττετε μπορεί να είναι δύσκολος. Επομένως, σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, μοιραζόμαστε μια λίστα με 4 τέτοιες τεχνικές SEO που θα οδηγήσουν σε ποινή της Google εάν εξακολουθείτε να τις χρησιμοποιείτε.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι ξεπερασμένες τεχνικές SEO. Επομένως, εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά, θα μπορούσατε να σταματήσετε αμέσως και να κατευθύνετε τις προσπάθειές σας SEO προς τη σωστή κατεύθυνση.


1. Ξεπερασμένη βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών

Πρώτα από όλα, ας το πούμε ξεκάθαρα.

Η βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών δεν είναι νεκρή.

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η έρευνα λέξεων-κλειδιών και η βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών εξακολουθούν να είναι σημαντικές πτυχές της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης. Χωρίς να επιλέξετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και να τις χρησιμοποιήσετε στρατηγικά στον ιστότοπό σας, θα δυσκολευόσασταν να ανεβείτε υψηλότερα στα SERP.

Ωστόσο, έχοντας πει αυτό, οι απαρχαιωμένες μέθοδοι βελτιστοποίησης λέξεων-κλειδιών (ή γέμιση λέξεων-κλειδιών) σίγουρα δεν λειτουργούν πλέον.

Στην πραγματικότητα, το να βασίζεσαι σε ξεπερασμένες μεθόδους γέμισης λέξεων-κλειδιών θα σε τιμωρούσε.

Πώς να αναγνωρίσετε εάν είστε ένοχος για γέμιση λέξεων-κλειδιών;

Προτού δημοσιεύσετε ένα κομμάτι περιεχομένου, εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών, μπορεί να είστε ένοχοι για ξεπερασμένες λέξεις-κλειδιά.

Σε αυτόν τον νέο κόσμο SEO, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πυκνότητα των λέξεων-κλειδιών. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσετε ένα ορισμένο επίπεδο πυκνότητας λέξεων-κλειδιών, γεμίζετε λέξεις-κλειδιά και κάνετε το περιεχόμενό σας να φαίνεται ανεπιθύμητο.

Το παρατηρεί η Google.

Επιπλέον, οδηγεί επίσης σε κακή εμπειρία χρήστη — που είναι ένας άλλος παράγοντας που οδηγεί σε κυρώσεις της Google.

Αντί να ανησυχείτε για την πυκνότητα και το γέμισμα των λέξεων-κλειδιών, εστιάστε στη δημιουργία του καλύτερου περιεχομένου για ένα δεδομένο θέμα. Εάν είστε σχετικοί με τα συμφραζόμενα και έχετε χρησιμοποιήσει τη λέξη-κλειδί έστω και μία φορά, θα ήταν αρκετό.


2. Ανούσια Δελτία Τύπου

Ήταν μια πολύ παλιά τεχνική, αλλά είναι εκπληκτικό πόσοι SEO εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτήν.

Συνήθως χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο επειδή φαίνεται να είναι μια εύκολη διέξοδος και να κατατάξουν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί.

Αλλά η Google έχει εξελιχθεί πέρα ​​από αυτό, και τώρα αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί.

Σε αυτή τη μέθοδο, οι SEO θα έγραφαν δεκάδες άσκοπα και παράλογα δελτία τύπου και θα τα δημοσίευαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Θα χρησιμοποιούσαν επίσης μια συγκεκριμένη φράση-κλειδί (για την οποία θα ήθελαν να κατατάσσεται η ιστοσελίδα τους) και να δημιουργήσουν συνδέσμους επιστροφής χρησιμοποιώντας αυτήν τη φράση-κλειδί ως κείμενο αγκύρωσης.

Η μόνη φορά που πρέπει να εκδώσετε ένα δελτίο τύπου είναι όταν έχετε κάποια αξιοσημείωτα νέα. Εάν δεν έχετε μια συναρπαστική ενημέρωση ή νέα να μοιραστείτε, μην γράψετε ένα δελτίο τύπου μόνο για backlinks.


3. Σύνδεσμοι κειμένου αγκύρωσης ακριβούς αντιστοίχισης

Εκτός από την έκδοση αμέτρητων δελτίων τύπου, μια άλλη τεχνική είναι να δημιουργήσετε δεκάδες εσωτερικούς συνδέσμους (από άλλες ιστοσελίδες στον ιστότοπό σας) σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για την οποία θέλετε να κατατάξετε.

Και όπως πρέπει να έχετε μαντέψει, όλοι αυτοί οι σύνδεσμοι θα χρησιμοποιούσαν μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί ή φράση-κλειδί ως κείμενο αγκύρωσης — την ίδια φράση-κλειδί για την οποία θέλετε να κατατάξετε.

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό στη δημιουργία εσωτερικών συνδέσμων – συνιστάται, στην πραγματικότητα – αλλά θα πρέπει να είναι φυσικό.

Δεν πρέπει να επιβάλλεται για τους σκοπούς της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται για να ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ιστοσελίδες σχετικές με τα συμφραζόμενα, όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να λάβουν σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες.

Επιπλέον, η διαφοροποίηση του κειμένου αγκύρωσης είναι ούτως ή άλλως σημαντική.

Εάν όλοι οι σύνδεσμοι σε μια ιστοσελίδα δείχνουν με την ίδια λέξη-κλειδί ή φράση-κλειδί, είναι πιθανό να επιβληθεί ποινή στη μηχανή αναζήτησης.


4. Λεπτό Περιεχόμενο

Γράφετε ακόμα αναρτήσεις ιστολογίου 300 λέξεων;

Ανάλογα με τον κλάδο σας, μπορεί να μετρηθεί ως «λεπτό» ή «ρηχό» περιεχόμενο.

Οι αναρτήσεις ιστολογίου είναι συνήθως πλέον 1.000+ λέξεις. Στην πραγματικότητα, οι αναρτήσεις ιστολογίου με 2.000+ λέξεις αποδίδουν σημαντικά καλύτερα από οτιδήποτε λιγότερο από αυτό.

Η Google αναζητά περιεχόμενο σε βάθος για να το δείξει στους χρήστες της. Εάν διεξάγεται μια μάχη μεταξύ ενός λεπτού περιεχομένου 300 λέξεων με μια εις βάθος ανάρτηση ιστολογίου 2.500+ λέξεων, η τελευταία θα κέρδιζε σχεδόν πάντα — ακόμα κι αν δεν προέρχεται από έναν πολύ ισχυρό ιστότοπο με πολλά backlinks.

Επενδύστε στο μάρκετινγκ περιεχομένου.

Δημιουργήστε εξαιρετικά λεπτομερείς και χρήσιμες αναρτήσεις ιστολογίου που είναι 1.000, 2.000 ή ακόμα και 3.000+ λέξεις. Δώστε στους αναγνώστες σας κάτι επιπλέον και η Google θα σας ανταμείψει για αυτό.


Συμβουλή χωρισμού

Η χρήση αυτών των 4 τεχνικών SEO δεν θα είναι εύκολη.

Εξάλλου, η σύνταξη μιας «ανάρτησης ιστολογίου» 400 λέξεων είναι πολύ πιο εύκολη από τη σύνταξη ενός αναλυτικού οδηγού 3.500 λέξεων. Όλα όμως αποδίδουν.

Φροντίστε να αποφύγετε οποιαδήποτε από αυτές τις 4 τεχνικές SEO που μόλις επισημάναμε, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε με ποινή της Google.

Εικόνα προφίλ

Τζος Χαμίτ

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar