Απολογισμός και Κοιτώντας μπροστά: Πρόσβαση σε τρόφιμα και Διατροφή

3

Καθώς το 2021 πλησιάζει στο τέλος του, κάνουμε έναν απολογισμό μιας ακόμη σημαντικής χρονιάς που σηματοδότησε τεράστιες ανατροπές στο σύστημα τροφίμων και σε ολόκληρη την κοινωνία. Για να μας οδηγήσουν στο 2022, ζητήσαμε από ορισμένους από τους κορυφαίους στοχαστές και δράστες που εργάζονται στην πρώτη γραμμή του φαγητού, της δικαιοσύνης και του κλίματος να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί μας σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα, προς τα οποία θα εργαστούν τη νέα χρονιά. και τι τους ωθεί να συνεχίσουν.

Σήμερα, ακούμε από Dariush Mozaffarian, Marion Nestle, και A-dae Romero-Briones σχετικά με τη διατροφική έρευνα και την πολιτική και τις προσπάθειες για τη βελτίωση της πρόσβασης στα τρόφιμα και τη διατροφή.

Dariush Mozaffarian, Dean of the Friedman School of Nutrition Science & Policy στο Πανεπιστήμιο Tufts

Στην κατάθεσή σας στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας, περιγράψατε μια «πραγματική εθνική διατροφική κρίση». Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν την κρίση;

Κεφαλή του Dariush Mozaffarian

Το διατροφικό μας σύστημα έχει αλλάξει δραματικά εδώ και 40 χρόνια και έχει αλλάξει με ευρείς τρόπους, από τον τρόπο καλλιέργειας των τροφίμων μας, τον τρόπο επεξεργασίας του, τον τρόπο πώλησης, εμπορίας και κατανάλωσης. Και αυτές οι αλλαγές μαζί συμβάλλουν σε ένα παλιρροϊκό κύμα παχυσαρκίας και ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή. Επομένως, είναι κρίσιμο να ενεργήσουμε σύμφωνα με τους οδηγούς αυτής της κρίσης που ήδη γνωρίζουμε και στη συνέχεια να επεκτείνουμε την επιστήμη μας για να καταλάβουμε αυτούς που δεν καταλαβαίνουμε ακόμη.

Ποια είναι τα μεγάλα κενά που βλέπετε από ερευνητική σκοπιά;

Θα έλεγα ότι ίσως γνωρίζουμε το 40 τοις εκατό από αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε για την καρδιά και το 25 τοις εκατό από αυτά που γνωρίζουμε για τον διαβήτη. Κάθε έθνος στον κόσμο αυξάνεται [rates of] παχυσαρκία, και δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά τους οδηγούς της. [We don’t understand] γιατί στην πραγματικότητα γινόμαστε πιο παχύσαρκοι. Υπάρχει επίσης τεράστια διαφωνία σχετικά με την καλύτερη δίαιτα για να αντιστραφεί αυτό – μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά, μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες, η δίαιτα Paleo. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να τρώμε φυσικά τρόφιμα. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι όλα φυτοφάρμακα και πρόσθετα και πρέπει να τρώμε «καθαρά» τρόφιμα. Δεν υπάρχει συναίνεση.

Τέλος, δεν καταλαβαίνουμε τα χιλιάδες πράγματα που υπάρχουν στο φαγητό μας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το κακάο και το πράσινο τσάι μπορεί να μας κάνουν καλό, αλλά γιατί; Πώς η διατροφή και το μικροβίωμα επηρεάζουν τον αυτισμό; Τι γίνεται με τη γονιμότητα ή την υγεία του εγκεφάλου; Δεν καταλαβαίνουμε καν αυτές τις συνθήκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε παραλύσει και δεν πρέπει να κάνουμε καμία ενέργεια. αλλά υπάρχουν πολλά που δεν καταλαβαίνουμε.

Πώς πιστεύετε τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την τρέχουσα κυβέρνηση και το Κογκρέσο για την πολιτική τροφίμων και διατροφής μέχρι στιγμής; Τι λειτουργεί και τι χρειάζεται δουλειά;

Η διοίκηση και το Κογκρέσο πρέπει να συγχαρούν για την αντιμετώπιση της οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας. Έχουν γίνει τεράστιες, επιτυχημένες προσπάθειες για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας μέσω της επέκτασης του SNAP, των παραιτήσεων έκτακτης ανάγκης για τα σχολεία, της πανδημίας EBT και πολλών άλλων προγραμμάτων. Από την άλλη πλευρά, έχουν γίνει πολύ λίγα για την αντιμετώπιση της διατροφικής ανασφάλειας. Εάν πρόκειται να προσφέρουμε θερμίδες στους ανθρώπους χωρίς να εργαστούμε για τη διατροφική ποιότητα του φαγητού, έχουμε λύσει μόνο το μισό πρόβλημα.

Έχετε ζητήσει μια εθνική στρατηγική διατροφής και μια διάσκεψη του Λευκού Οίκου για τη διατροφή, και τα δύο ως μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Γιατί πιστεύετε ότι αυτές οι προσπάθειες θα είναι αποτελεσματικές;

ο Έκθεση του Γραφείου Λογοδοσίας της Κυβέρνησης που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο ανέδειξε την πρόκληση και τη λύση. Προσδιόρισε 200 διαφορετικές ομοσπονδιακές προσπάθειες κατακερματισμένες σε 21 φορείς που στοχεύουν να αντιμετωπίσουν τη διατροφή. Δεν είναι εναρμονισμένα και δεν υπάρχει στρατηγική για να τα ενώσει, επομένως δεν ήταν αποτελεσματικά. Είπαν ξεκάθαρα ότι οι ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή είναι θανατηφόρες, δαπανηρές και μπορούν να προληφθούν και ότι χρειαζόμαστε ένα πραγματικό ομοσπονδιακό σχέδιο. Εάν δεν έχουμε σχέδιο, δεν πρόκειται να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Η τελευταία φορά που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάθισε και εξέτασε το τοπίο των τροφίμων και της διατροφής μας ήταν το 1969 η διάσκεψη του Λευκού Οίκου [on Food, Nutrition, and Health]. Αυτό οδήγησε σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στην πολιτική και τον προγραμματισμό μας για τα τρόφιμα. Άρα, 53 χρόνια μετά, πρέπει να το κάνουμε ξανά.

Υπάρχουν πολιτικές πρωτοβουλίες για το 2022 που πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να κάνουν πραγματική διαφορά;

Υπάρχει ενδιαφέρον για μια διάσκεψη του Λευκού Οίκου για την πείνα και την υγεία. Τόσο η Βουλή όσο και η Γερουσία είχαν δικομματικά νομοσχέδια που το πρότειναν. Ο γραμματέας Vilsack είπε ότι το υποστηρίζει. Εάν συμβεί αυτό, πρέπει να συνοδεύεται από δέσμευση από τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να εφαρμόσουν πραγματικά τη συνιστώμενη πολιτική. Και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά θετικό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar