Απολογισμός και Κοιτάζοντας μπροστά: Επισκευή συστήματος τροφίμων

4

Ricardo Salvador, Διευθυντής, Πρόγραμμα Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ένωση Ενδιαφερομένων Επιστημόνων

Ποια είναι μερικά από τα μεγάλα ζητήματα το 2022 στα οποία θα εργαστείτε;

Κεφαλή του Ρικάρντο Σαλβαδόρ

Υπάρχει πάντα αυτό που είναι ρεαλιστικό και πολιτικά εφικτό, και τι πρέπει να συμβαίνει. Είμαι στη δεύτερη κατηγορία. Το επόμενο έτος αφορά την προετοιμασία για το νομοσχέδιο για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο το κοινό θα πρέπει να επενδύσει στη γεωργία βασικών προϊόντων. Δεν συμμορφώνεται με αυτό που το ίδιο το USDA συνιστά στις Διατροφικές Κατευθυντήριες οδηγίες του, δημιουργεί κάθε είδους διατροφικό και περιβαλλοντικό όλεθρο και μόνο ένας μικρός αριθμός αγροτών έχει στην πραγματικότητα καθαρό οικονομικό όφελος.

Έχουμε επείγουσα ανάγκη να αλλάξουμε τον τρόπο χρήσης της γης, να ανταποκριθούμε και να μετριάσουμε την κλιματική αλλαγή. Δεν υπάρχει τρόπος να τροποποιήσετε το τρέχον σύστημα εμπορευμάτων που κυριαρχούν οι καλλιέργειες σε ένα που να συμβάλλει ουσιαστικά στην κλιματική αλλαγή. Όλα όσα μιλούν οι άνθρωποι, όπως η σταδιακή υιοθέτηση καλλιεργειών κάλυψης και άλλα [environmentally] φιλικές πρακτικές, βασικά απλώς αποφέρουν το πλεονέκτημα. Όσο βρισκόμαστε σε ένα σύστημα μονοκαλλιέργειας με μεγάλη εξάρτηση από λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα, δεν θα κάνουμε πραγματικά πολλά για την αποθήκευση άνθρακα στο έδαφος.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολυετή κάλυψη [i.e., grass, shrubs, and trees], για να επανατοποθετηθεί μεγάλο μέρος αυτής της γης, και περισσότερα buffer για να διατηρηθεί το νερό καθαρό. Και, ενώ στο παρελθόν, αυτό το επιχείρημα μπορεί να ακουγόταν σαν να βγάζει πολύτιμη γη από την παραγωγή, τώρα μπορούμε όλοι να δούμε ότι βάζει τη γη σε πολύτιμη δέσμευση άνθρακα μακροπρόθεσμα, κάτι που όλοι θέλουμε.

Θα έπρεπε να παράγουμε λιγότερα από αυτά που μας αρρωσταίνουν. Στο βαθμό που υπάρχει συμμετοχή του δημόσιου τομέα στη γεωργία, θα πρέπει να υποστηρίζει μόνο εκείνες τις καλλιέργειες και τα τρόφιμα που συμμορφώνονται με τις Διατροφικές Κατευθυντήριες γραμμές για όλους τους Αμερικανούς, [which recommends that half of all meals be comprised of fruits and vegetables]. Εάν το κάνουμε αυτό, θα ανατάξουμε το βιομηχανικό γεωργικό σύστημα και θα υπάρξουν οφέλη για την υγεία, περιβαλλοντικά οφέλη και οφέλη για την κλιματική αλλαγή. Αυτό είναι το όνειρο.

Κανείς στη βιομηχανική γεωργία δεν θα συμφωνήσει με τίποτα από αυτά, φυσικά. Αλλά η πλειονότητα των ανθρώπων που επωφελούνται από τις πληρωμές βασικών προϊόντων είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλης κλίμακας αγροκτήματα, πολλά από τα οποία δεν χρειάζονται πληρωμές επιδοτήσεων για να επιβιώσουν. Και αυτός είναι ένας πολύ μικρός αριθμός αγροτών. Στο βαθμό που οι αγρότες θέλουν να συνεργαστούν με μια γνήσια ατζέντα για την κλιματική αλλαγή, τότε είναι λογικό να τους υποστηρίζουμε για τη μετάβαση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να δεσμευόμαστε για πληρωμές στο διηνεκές γιατί αυτό μας βάζει στον ηθικό κίνδυνο να πληρώνουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους για να κάνουν το σωστό. Πρέπει όμως να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα υπάρχει πολιτική υπόθεση για επιδοτήσεις.

Τι σε κάνει να αισθάνεσαι ελπίδα αυτή τη στιγμή;

Αυτή η διοίκηση, και συγκεκριμένα οι άνθρωποι στο USDA, είναι μια εντελώς διαφορετική φυλή από αυτή που έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Σχεδόν σε κάθε ζήτημα που φέρνουμε στο USDA – από τη διατροφή μέχρι τη φυλετική ισότητα έως τα τοπικά τρόφιμα και πράγματα όπως οι παραιτήσεις για ταχύτητες γραμμής σε εργοστάσια συσκευασίας κρέατος – αυτοί οι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μας, μέχρι στιγμής. Και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να στείλουν χρήματα εκτός της συνηθισμένης αρχής λογαριασμών του αγροκτήματος – κυρίως χρήματα που πήραν από το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης – προς [under-supported] κοινότητες από ό,τι έχουν [done] στο παρελθόν. Αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην ελάφρυνση του χρέους για τους έγχρωμους αγρότες, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να βρουν μια νομοθετική στρατηγική για να ξεπεραστούν οι δικαστικές διαφορές που ισχυρίζονται ότι εισάγουν διακρίσεις σε βάρος των λευκών αγροτών. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό USDA και αυτό μου δίνει μεγάλη ελπίδα. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη λήψη πόρων σε κοινότητες και ζητήματα που προηγουμένως δεν υπήρχαν στο ραντάρ τους και σίγουρα όχι προτεραιότητες για οποιαδήποτε γενιά του USDA με την οποία έχω συνεργαστεί ποτέ.

Τι θα θέλατε να γνωρίζουν ή να καταλάβουν όλοι καλύτερα για τη δουλειά σας;

Το μεγάλο πράγμα που θα ήθελα να γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα που —από τον ίδιο τον σχεδιασμό του— είναι εξορυκτικό και εκμεταλλευτικό των ανθρώπων. Και παρόλο που γνωρίζουμε καλύτερα, εφαρμόζουμε τεχνολογίες του 21ου αιώνα στις νοοτροπίες του 16ου και του 17ου αιώνα σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της γεωργίας, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης ανθρώπων, της συγκέντρωσης πλούτου και της απογύμνωσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ακόμη και αυτό που οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία – η παραγωγικότητα – είναι ψευδές, γιατί έρχεται με τεράστιες ανταλλαγές – την απώλεια εδάφους, τη μόλυνση του πόσιμου νερού και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου που ουσιαστικά καίνε τον πλανήτη. Ολόκληρο το σύστημα πρέπει να επανεξεταστεί, συμπεριλαμβανομένου του σκοπού και του ποιος πρέπει να ωφεληθεί. Αυτή είναι μια τεράστια συζήτηση, γιατί σημαίνει ότι πρέπει να αναιρέσετε πολλές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με την ιστορία δημιουργίας της χώρας. Και αυτό είναι το έργο στο οποίο βρισκόμαστε στη μέση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar