Ένας οδηγός για αρχάριους για την ανάκτηση από τις ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων

12
Ένας οδηγός για αρχάριους για την ανάκτηση από τις ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων

Ένας οδηγός για αρχάριους για την ανάκτηση από τις ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων

Οι ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων της Google δεν είναι τόσο ασυνήθιστες. Ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google μπορεί να ενημερώνεται πολλές φορές το χρόνο και μπορεί να αφήσει πολλούς ιστότοπους να χαλάσουν αργότερα.

Ενώ ο υποβιβασμός στις κατατάξεις αναζήτησης είναι μεγάλη ενόχληση, μπορείτε να ανακάμψετε από αυτόν εάν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και κάνετε τα σωστά βήματα.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε πώς να ανακτήσετε από τις ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων της Google και να μιλήσουμε για τη σημασία της συνάφειας και του περιεχομένου.

7 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ανακτήσετε από μια ενημέρωση βασικού αλγορίθμου

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να ανακτήσετε από μια ενημέρωση βασικού αλγορίθμου:

  • Χαλαρώστε. Μπορεί να μην είναι η ιδανική κατάσταση, αλλά μπορείτε να ανακάμψετε από αυτήν. Είναι σύνηθες. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πιάστε δουλειά.
  • Google Search Console. Ελέγξτε τον λογαριασμό σας στην Αναζήτηση Google Console για να δείτε αν παρατηρήσετε κάτι περίεργο. Ελέγξτε ξανά εάν έχετε μη αυτόματη ποινή.
  • Analytics. Αναλύστε τον λογαριασμό σας στο Google Analytics και εντοπίστε τις σελίδες που έχουν χάσει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.
  • Έλεγχος περιεχομένου (συνάφεια). Αφού προσδιορίσετε τις σελίδες, πραγματοποιήστε έλεγχο περιεχομένου από άποψη συνάφειας. Είναι το περιεχόμενό σας σχετικό με το ερώτημα αναζήτησης; Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό σημείο και θα μιλήσουμε περισσότερα γι‘ αυτό αργότερα σε αυτό το άρθρο.
  • Έλεγχος περιεχομένου (αρχή). Το δεύτερο μέρος της εξίσωσης είναι εξουσία. Το επόμενο βήμα του ελέγχου περιεχομένου σας θα είναι η ανάλυση των σελίδων που έχουν επιλεγεί από τη σκοπιά της αρχής. Είναι το περιεχόμενό σας έγκυρο, λεπτομερές και περιεκτικό;
  • Έλεγχος προφίλ backlink. Αυτή θα ήταν επίσης μια καλή στιγμή για να ελέγξετε και να ελέγξετε το προφίλ backlink του ιστότοπού σας. Δημιουργήστε αρχή τομέα με υψηλής ποιότητας και σχετικά backlinks. Καταργήστε ανεπιθύμητα, χαμηλής ποιότητας και άσχετα backlinks.
  • Εμπειρία χρήστη. Μια γενική ανασκόπηση της εμπειρίας χρήστη στον ιστότοπό σας θα ήταν επίσης ενδεδειγμένη αυτήν τη στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει εμπειρία σελίδας, χρήση ενοχλητικών διαφημίσεων, βασικά στοιχεία του ιστού, ταχύτητα φόρτωσης ιστότοπου, και τα λοιπά.

Πώς βλέπει η Google βελτιώσεις ιστοτόπων

Εάν θέλετε να ανακάμψετε από τον υποβιβασμό στην κατάταξη αναζήτησης, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς βλέπει η Google τις προσπάθειές σας και τις βελτιώσεις του ιστότοπού σας.

«Δεν είναι τόσο πολύ που θα θεωρούσαμε ότι είναι μια κατάσταση όπου πρέπει να διορθώσετε κάτι. Αλλά μάλλον, όσον αφορά τη συνάφεια, εάν εργάζεστε για τη βελτίωση της συνάφειας του ιστότοπού σας, τότε έχετε έναν διαφορετικό ιστότοπο, έχετε έναν καλύτερο ιστότοπο. Επομένως, δεν είναι ότι θα επιστρέψαμε και θα λέγαμε, „Ωχ, είναι σαν να διορθώθηκε το πρόβλημα“ και θα το αλλάξουμε ξανά στην προηγούμενη κατάσταση.

Αλλά μάλλον, λέτε, καλά, αυτός είναι ένας καλύτερος ιστότοπος τώρα, και τον κοιτάμε και λέμε, „Ω, είναι καλύτερος ιστότοπος“. Δεν είναι το ίδιο ή συγκρίσιμο με πριν, επομένως θα ήταν κάπως δύσκολο να περιμένουμε ότι θα αλλάξει στην κατάσταση που ήταν πριν. Αλλά είναι ένας νέος ιστότοπος. είναι καλύτερος ιστότοπος.»

Ο John επιβεβαιώνει ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση ανάκτησης από ενημερώσεις βασικών αλγορίθμων.

„Πιστεύω, ειδικά με τις βασικές ενημερώσεις, όταν μιλάτε για ανάκτηση, δεν είναι τόσο η ανάκτηση, αλλά η Google βλέπει ότι έχετε έναν καλύτερο ιστότοπο και αντιδρά σε αυτό.“

Ενημερώσεις συνάφειας, περιεχομένου και βασικών αλγορίθμων

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, υπάρχουν πολλοί τομείς που μπορείτε να βελτιώσετε κατά την ανάκτηση από μια ενημέρωση βασικού αλγορίθμου και τη βελτίωση του ιστότοπού σας. Ωστόσο, εάν πρέπει να εστιάσετε μόνο σε ένα, βελτιώστε το περιεχόμενο του ιστότοπού σας και κάντε το πιο σχετικό.

Αυτό προτείνει ο John Mueller της Google.

«Με τις βασικές ενημερώσεις, δεν επικεντρωνόμαστε τόσο σε μεμονωμένα ζητήματα, αλλά στη συνάφεια του ιστότοπου συνολικά.

Και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως η χρηστικότητα και οι διαφημίσεις σε μια σελίδα, αλλά είναι ουσιαστικά ο ιστότοπος συνολικά.

Και, συνήθως, αυτό σημαίνει επίσης κάποιου είδους εστίαση του περιεχομένου, τον τρόπο που παρουσιάζετε τα πράγματα, τον τρόπο που ξεκαθαρίζετε στους χρήστες τι κρύβεται πίσω από το περιεχόμενο. Όπως και οι πηγές, όλα αυτά τα πράγματα. Όλα αυτά τα παιχνίδια παίζονται».

«Επομένως, απλώς μπαίνουμε και αλλάζουμε τα πάντα γύρω από το περιεχόμενο — νομίζω ότι πιθανότατα μπορείτε να επιτύχετε κάποιες βελτιώσεις εκεί.

Αλλά ουσιαστικά, εάν θέλετε πραγματικά η Google να δει τον ιστότοπό σας ως κάτι πολύ καλύτερο, πιθανότατα πρέπει να εργαστείτε και από την πλευρά του περιεχομένου… Σκεφτείτε πού μπορεί να υπάρχει περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας, πού μπορεί να μπερδευτούν οι χρήστες όταν πάνε στον ιστότοπό μου — και είναι αυτή η σύγχυση κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με τεχνικά ζητήματα; Με αλλαγές UX; Ή μήπως πρέπει να αλλάξουμε κάποιο από το περιεχόμενο που παρουσιάζουμε;»

συμπέρασμα

Η ανάκτηση από μια ενημέρωση βασικού αλγορίθμου μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά είναι σίγουρα εφικτή. Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές που αναφέραμε σε αυτό το άρθρο για να απλοποιήσετε τη διαδικασία και να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας ώστε να λαμβάνει υπόψη η Google.

Εικόνα προφίλ

Andrea Scalia

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar